Divendres, 5 març 2021
12.8 C
Lloret de Mar
Ple telemàtic, del passat dijous

Els 21 regidors de l’Ajuntament de Lloret, junts davant la crisi de la COVID-19

Els grups municipals i no adscrits deixen de banda les seves diferències, davant la pandèmia sanitària.

Ple telemàtic, del passat dijous

Darreres Notícies

Adrià Calaf, de l’escola Àngels Alemany, és el guanyador del concurs d’Aqualia

El certamen té per objectiu mostrar el cicle de l’aigua i conscienciar sobre la importància de fer-ne un ús sostenible.

Dulsat: “El passeig és l’artèria principal i volem que la gent pugui escollir”

Dilluns comença el període de votacions sobre com ha de ser la mobilitat al passeig i l'alcalde anima tothom a participar-hi.

Lloret estrena el videoclip ‘No callis’ per commemorar el 8M

L'ha gravat Bustek Films amb motiu del Dia de les dones i s'estrena aquest dissabte al Teatre, on també es farà la lectura del manifest institucional.

Oberta la convocatòria d’ajudes per pagar el lloguer de l’habitatge

La Generalitat atorga aquesta ajuda a les persones que, arran de la pandèmia, han acumulat deute per pagar el lloguer de casa seva.

Treballar junts i deixar de banda els diferents colors polítics. En això coincideixen tots els grups municipals i regidors de l’Ajuntament de Lloret, a l’hora de gestionar els problemes derivats de la pandèmia per la COVID-19.

Aquesta unió s’ha evidenciat durant el primer ple telemàtic de la història del consistori, en què s’han sumat, per unanimitat, al clam del món local per fer front comú davant la crisi pel coronavirus. A través d’un manifest, que impulsen les associacions de municipis de Catalunya, al qual s’hi estan afegint ajuntaments del territori.

Els principals reclams són de caire econòmic. Com anul·lar la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració (LRSAL). Jordi Sais, de Junts per Lloret, argumenta que limita l’autonomia local.

Tant Junts per Lloret com la resta de partits coincideixen en que la prioritat és treballar tots junts per gestionar la crisi sanitària i les conseqüències econòmiques i socials per a la població. En l’arxiu adjunt, escolta les declaracions de Jordi Sais (Junts x Lloret), Jordi Hernández (Cs), Jordi Orobitg (ERC), Miguel Gracia (Lloret en Comú), Francisco Pastor (PSC), Lluïsa Baltrons (Força Lloret) i la regidora no adscrita Lara Torres.

El manifest dels ens locals assenyala la possibilitat de contractar persones sense les actuals limitacions, especialment per donar resposta als nous usuaris de serveis socials. Igualment, es demanen recursos i ajuts per emparar les famílies, persones i col·lectius més vulnerables. El manifest també remarca que cal crear les condicions idònies perquè els autònoms, les petites i mitjanes empreses i el teixit productiu en general pugui recuperar-se ràpidament. Per aconseguir-ho, el text demana una millor coordinació entre administracions i al mateix temps reclama el confinament estricte de la població.

Recupera la sessió del passat dijous, emesa per Nova Ràdio Lloret, clicant en aquest enllaç: ple ordinari del 9 d’abril del 2020.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.