Dilluns, 25 gener 2021
6.1 C
Lloret de Mar
Zona d'hospitalització de l'Hospital de Calella (CSMS)

La Corporació suspèn temporalment les visites a pacients ingressats als hospitals de Blanes i Calella

Fins ara, es permetia l'entrada d'un acompanyant per pacient dins de l'horari de visites establert, però s'ha pres la nova mesura per l'empitjorament de les dades els últims dies.

Zona d'hospitalització de l'Hospital de Calella (CSMS)

Darreres Notícies

Consulta l’ordre del dia del ple ordinari del dilluns 25 de gener (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 25 de gener de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Suspeses temporalment les visites als pacients ingressats en els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. L’ens ha anunciat que aquesta nova mesura, que ja ha entrat en vigor i afecta els hospitals de Blanes i Calella, estarà activa fins a nou avís.

Fins ara, es permetia l’entrada d’un acompanyant per pacient dins de l’horari de visites establert. Però, atès l’empitjorament de les dades pel que fa a la pandèmia, aquesta mesura queda anul·lada amb la voluntat de disminuir l’afluència de gent als centres hospitalaris i evitar així la propagació de la Covid-19.

Tal com ha explicat Joana Blázquez, directora d’Infermeria de la Corporació, només es permetrà la visita d’una persona en casos excepcionals, com per exemple en situació de final de vida o infants hospitalitzats. El criteri serà sempre del personal assistencial. En el cas de les consultes externes es manté la limitació d’un sol acompanyant només en aquelles situacions imprescindibles.

La implantació d’aquesta nova mesura coincideix amb l’entrada en vigor, aquest dijous, de les noves restriccions imposades pel Departament de Salut a causa de l’augment de casos positius per coronavirus en els últims dies.

Segons dades fetes públiques aquest dijous per la Corporació, el nombre de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de Blanes i Calella és de 71, 18 més que dilluns. En concret, hi ha 20 persones ingressades a l’Hospital de Blanes, 33 al de Calella i 18 al sociosanitari de Calella. Des del recompte de dilluns, a Blanes hi ha hagut vuit ingressos nous, tres altes (una de les quals per trasllat a un altre centre sanitari) i una defunció. A Calella, els ingressos han estat tretze, les altes set (dues de les quals per trasllat) i les defuncions, dues.

Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, el risc de rebrot a la Selva Marítima és ara de 529 punts i la taxa de reproducció (RT) és de l’1,33. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot arriba als 602 punts i l’RT és de l’1,35.

Tenint en compte tots els centres de la Corporació, el nombre de professionals positius i en aïllament per la Covid-19 és de 29 persones i n’hi ha 4 de confinades per contacte estret amb un positiu.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.