11.6 C
Lloret de Mar
El ple telemàtic d'aquest dilluns, 28 de juny del 2021.

L’equip de govern es defensa de les crítiques del Síndic del Ciutadà

Mentre que l'oposició es mostra d'acord amb els retrets de Joaquim Teixidor.

El ple telemàtic d'aquest dilluns, 28 de juny del 2021.

Darreres Notícies

L’equip municipal de Lloret de Mar defensa l’acció de govern, davant les crítiques fetes pel Síndic del Ciutadà, en el ple d’aquest dilluns, a les quals s’hi ha sumat l’oposició. Joaquim Teixidor ha retret al govern local que no hi hagi prou manteniment als carrers mentre ha reivindicat els llocs de treball creats a l’Ajuntament per afrontar la crisi del coronavirus, i ha reconegut l’esforç del personal de Benestar i Família durant la pandèmia.

La intervenció del Síndic ha generat malestar entre l’equip de govern, que s’ha mostrat en desacord en la deixadesa de què ha parlat Joaquim Teixidor per referir-se a la via pública. Jordi Sais (Junts per Lloret) argumenta el dret de “defensar l’acció de govern, això no ha de ser una confrontació amb el Síndic”.

“El poble no està deixat, la prova són les obres que s’estan fent als carrers Oliva o Camí de les Cabres”

Jordi Sais (Junts per Lloret)

En canvi, Jordi Hernández (Ciutadans), portaveu del principal grup de l’oposició, afirma que els problemes exposats pel Síndic són reals.

“Només cal sortir al carrer i veure que la deixadesa és real, el govern ha d’escoltar més”

Jordi Hernández (Cs)

Jordi Orobitg (ERC, soci de l’equip de govern) assenyala que “no tinc inconvenient en tot allò expressat, però a vegades el Síndic, per la seva trajectòria política, aporta un cert grau de subjectivitat”.

Miguel Gracia (Lloret en Comú) opina que Teixidor ha estat “encertat en l’anàlisi, en criticar la falta de manteniment als carrers, com també ho ha estat en felicitar la feina dels treballadors de Benestar”.

El Síndic del Ciutadà, Quim Teixidor, al seu despatx
El Síndic del Ciutadà, Quim Teixidor, al seu despatx

Francisco Pastor (PSC) afegeix que “l’informe del Síndic parla de les coses que fallen a Lloret, com els carrers que no estan nets ni en condicions, el problema de l’habitatge que s’ha agreujat amb la crisi per la covid o l’atenció de persones vulnerables a Benestar”.

Lluïsa Baltrons (Força Lloret) “agraeix la tasca del Síndic en un any complicat com el 2020 i, com ell, reclamem més recursos per a Benestar, tot i les limitacions” que hi ha.

Arantxa Jimenez, regidora de Benestar i Família (i portaveu dels no adscrits) assenyala que són “crítiques constructives” i que “anem pel bon camí”.

“Hem patit col·lapse a Benestar, on s’han triplicat la demanda, i hem fet un reforç de personal”

Arantxa Jiménez (regidora de Benestar, no adscrita)

Critiques a banda, tots els grups estan d’acord en defensar que la figura del Sindic –que vetlla pels drets dels ciutadans- és “necessària”.

Tot plegat s’ha donat en el ple d’aquest dilluns, en què Joaquim Teixidor ha presentat la memòria del 2020. Al llarg de l’any passat ha fet 242 actuacions. La majoria (139) han estat consultes i les 98 queixes restants estan vinculades al servei de Benestar, Gestió Tributària, Mobilitat i transports. 

spot_img

El + Vist