Dimecres, 20 gener 2021
11.7 C
Lloret de Mar
Catalunya, de Joaquín Sorolla

L’Obreria de Santa Cristina commemora el centenari de la visita de Sorolla a Lloret

Fa cent anys que el pintor es va inspirar en el paratge lloretenc per al quadre 'Catalunya', i diumenge l'Obreria organitza actes a partir de dos quarts d'una.

Catalunya, de Joaquín Sorolla

Darreres Notícies

El Govern prorroga dues setmanes més totes les restriccions vigents

Es manté el confinament municipal i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana

Max Illa (Bella Dolores) demana unitat al sector i que “no rebenti preus” al 2021

El Bella Dolores és un dels 10 allotjaments que hi ha oberts aquests dies a Lloret de Mar.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

Els alumnes dels cicles formatius del Coll i Rodés fan plats per emportar

Es tracta d'una prova pilot, que només s'adreça al professorat. Però, per la bona acollida que té, es plantegen obrir-ho al públic de fora.

El CH Lloret suma la segona victòria de la temporada, en guanyar l’Igualada (5-3)

Els homes de Xavi Albet van ser els vencedors d’un partit molt igualat, amb emoció fins al final i que va deixar un gran gol de Marc González.

L’Obreria de Santa Cristina commemorarà aquest diumenge que fa cent anys que Joaquín Sorolla es va inspirar en el paratge de Lloret per pintar el paisatge de fons del seu quadre titulat Catalunya. Es tracta d’una obra de tres metres i mig d’alçada per gairebé cinc d’amplada, que està exposada a l’Hispanic Society of America, a Nova York.

L’Obrer Major, Arseni Frigola, ha explicat que la correspondència intercanviada entre l’artista i la seva dona va permetre confirmar que el paisatge de la pintura era Santa Cristina. Qui va fer aquest descobriment va ser el lloretenc Sebastià Ruscalleda, un gran coneixedor de la costa lloretenca.

L’acte de commemoració del centenari de la visita de Joaquín Sorolla a Santa Cristina per pintar el quadre “Catalunya” es farà aquest diumenge a partir de dos quarts d’una.

L’obra, que va ser un encàrrec i va requerir anys de feina, mostra els penya-segats, els pins i les roques del paratge de Santa Cristina.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.