A Lloret de Mar, hi viuen uns 900 immigrants romanesos. És un col·lectiu força important dins la població nouvinguda de la vila. Per això, l'ajuntament li ha volgut dedicar una xerrada, la última, dins el cicle “Lloret, mar de cultures”.
L'anterior es va centrar en la immigració russa i, genèricament, en la de l'Europa de l'Est. Però, pel pes que tenen en la societat, el col·lectiu provinent de Romania compta aquest vespre amb l'últim acte del cicle, que té per objectiu retratar la realitat intercultural de Lloret.
La responsable del pla d'acollida i ciutadania, Montse Pasquina, exposa que els romanesos constitueixen més d’un 2’5% de la població lloretenca. Afegeix que viuen repartits per diferents barris i que estan integrats dins la vida i societat locals.
Qui donarà detalls d'això i explicarà els motius que porten els immigrants romanesos a abandonar el seu país i buscar una vida millor aquí és Diana Dinu. Ella és la ponent de la xerrada d'aquest vespre. Coneix molt bé la realitat romanesa perquè, a més de ser-ho, és la presidenta de l'Associació de Mediadors Sòcioculturals romanesos i gitano-romanesos de Catalunya, entre altres càrrecs.
La conferència d'avui comença a les 7 de la tarda a la sala d'actes de l'ajuntament. Serveix per posar punt i final al primer cicle “Lloret, mar de cultures”. En els sis mesos de durada de la iniciativa, amb un total de 6 xerrades, s'ha mantingut una assistència mitjana de públic d'unes 40 persones.
De cara a l'any que ve, el cicle tindrà continuïtat, però s'espera que incorpori activitats noves, com projeccions de cinema, etc. En aquest sentit, es demanarà idees i col·laboració a altres departaments de l'ajuntament i a les entitats de Lloret de Mar.