Els ajuntaments de Lloret de Mar i Cúllar, a Granada, han reforçat l’agermanament que els uneix a través d’un comunicat conjunt. Després de la petició de Pepe Torrente (PP), exalcalde de la localitat, de trencar relacions arran de la voluntat de fer fora la Policia Nacional desplegada en motiu de l’1-OCT a Lloret, els dos municipis han sortit al pas per acabar amb aquesta polèmica.
A l’escrit, uns i altres destaquen “l’orgull dels lligams de fraternitat i amistat” que els uneixen, i es recorda que “és la història de dos pobles germans que s’han forjat per les moltes famílies que es van traslladar de Cúllar a Lloret”. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, assenyala que “amb els darrers esdeveniments polítics i amb persones que posaven en qüestió aquest agermanament, vam creure oportú fer aquest comunicat públic i mostrar tot allò que ens uneix, els llaços són molts i cap situació política els pot trencar”.
El comunicat conjunt també explica les diferents trobades que es fan al llarg de l’any: la Festa de Moros i Cristians a Cúllar, a l’abril, i les jornades de la Casa de Cúllar a Lloret, durant les festes de Sant Romà, al novembre. Asseguren que “són dies emotius i intensos, de retrobaments entre familiars i amics”. L’escrit acaba assenyalant que “els llaços entre Lloret i Cúllar són indestructibles i estan totalment allunyats de la qüestió d’identitat nacional”.
Pel que fa a la crisi entre Catalunya i Espanya, arran del referèndum d’autodeterminació, des de Cúllar veuen amb preocupació la situació i l’alcalde de Cúllar, Alonso Segura, explica que “a la gent els preocupa la família i la convivència i per això estem els que tenim un mínim de cordura, per transmetre tranquil·litat”.
L’alcalde de Cúllar ha assenyalat que aquest problema s’ha de resoldre en l’àmbit polític i ha donat suport al poble de Lloret.