Els hotelers de Lloret preveuen una bona temporada turística. Es basen en les reserves que tenen i en la tendència registrada fins ara. Com a exemple, l'ocupació del mes de maig. Si al conjunt de l'Estat va baixar, igual que a les comarques gironines, Lloret va ser una excepció ja que els hotels es van omplir en un 70%.
La xifra ha convertit la destinació en la segona d'Espanya amb més ocupació, després de l'Illa de Tenerife. Les dades, fetes públiques per l'Institut Nacional d'Estadística, afegeixen que Lloret va ser el municipi amb un nombre més elevat de pernoctacions i amb una estada de turistes superior a la mitjana gironina.
El president del gremi hoteler, Enric Dotras, argumenta que això es deu a que treballen amb agències i tour-operadors estrangers, que generen estades d’entre una i dues setmanes. En aquestes estades, els turistes solen quedar satisfets amb l'oferta lloretenca. Així ho recullen les enquestes fetes als hotels, que cada any inverteixen en millorar la seva qualitat.
Pel gremi, aquest esforç contrasta amb la “poca inversió” de la Generalitat en les carreteres que connecten Lloret amb les capitals i l'aeroport. Si el maig ha estat un bon mes per a Lloret, en quant a ocupació, serveix per constatar una tendència. Hi ha una progressiva desestacionalització de la temporada. És a dir, els visitants venen, cada cop més, fora dels mesos forts, com juliol i agost.
Això permet al sector poder treballar més mesos i allargar la temporada turística. Davant d'això, que és positiu, el que queda pendent són els preus, que, segons Enric Dotras, han de pujar. Però el president reconeix que hi ha èpoques en que això és difícil, perquè la clientela té poc poder adquisitiu i es nota la competència d'altres destinacions europees.