Donar a conèixer la feina que està fent la Fundació Alícia per impulsar la cuina de Lloret de Mar com a distintiu turístic. D’això ha servit la visita, aquest dilluns, a la seu de la fundació, a Sant Fruitós del Bages. Hi han assistit una 40a de lloretencs, entre empresaris, representants dels gremis d’hostaleria i restauració, veïns i tècnics municipals.
Plegats han treballat l’estratègia per potenciar la destinació a partir de la seva gastronomia, un àmbit en què la fundació Alícia és tot un referent internacional. Jaume Biarnés, cap de cuina de la fundació, assenyala que assessorar Lloret és tot un repte. L’alcalde Jaume Dulsat argumenta que Lloret ha anat a buscar l’assessorament de la fundació Alícia perquè “és un referent dins el sector de la tecnologia dels aliments i són gent molt indicada per ajudar a reposicionar la gastronomia”.
Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, explica que aquest dilluns s’ha fet un pas més per consensuar l’estratègia sobre la cuina local per tal que arribi a ser motiu de visita a la destinació.
El projecte el desenvolupa la fundació Alícia, i el coordinen l’Ajuntament, amb els gremis empresarials de la destinació. La primera fase, ja realitzada, ha consistit en una investigació documental i en un seguit d’entrevistes. Alguns dels empresaris que hi han participat són Francesc Batlle i Vanessa Agustí.
En tot aquest procés, la formació té un paper fonamental. Per això també ha assistit a la jornada d’aquest dilluns Lluïsa Peralta, directora de l’institut Coll i Rodès, on es duen a terme cicles formatius de cuina i hostaleria.
El proper pas és que la Fundació Alícia defineixi una estratègica final i un pla d’accions que es desenvolupi fins al 2022. Tot plegat amb la mateixa finalitat: impulsar el sector gastronòmic de Lloret.