Amb l’objectiu de reduir les llistes d’espera als Serveis Socials, a Lloret, des de l’any 2015 es duu a terme l’Atenció Professional a Porta. Un servei que permet atendre els usuaris en el termini d’entre una i dues setmanes, als que ofereix un cribratge de les seves demandes i situació, i que orienta amb rapidesa les famílies. Aquest servei es va presentar el passat divendres en la jornada sobre innovació social feta a Lloret amb un centenar d’assistents. La presentació va anar a càrrec de Marta Bertran, treballadora social.
La jornada sobre innovació social va permetre conèixer serveis pioners d’arreu del territori. Per exemple, un projecte anomenat “#itutambé”, d’àmbit comunitari.
Va adreçat a joves que viuen en urbanitzacions de la comarca de la Selva, amb l’objectiu de dinamitzar i crear xarxa en aquests espais allunyats de nuclis urbans i amb pocs recursos.
També es va exposar “L’hora del te”. Una experiència molt jove, que va néixer pràcticament sola, al 2016, a Cassà de la Selva. Consisteix en donar suport a mares de nadons per millorar les seves condicions, amb el suport de professionals d’àmbit diferenciats. La peculiaritat de “L’hora del te” és que s’ha creat un entorn de diàleg, confiança i respecte en temes que proposen les mateixes mares.
La jornada també va permetre conèixer un programa que es duu a terme a Palafrugell per ajudar menors d’edat que consumeixen drogues. Tot i que el programa va iniciar-se el 2010, anys després s’ha renovat i ara es basa en potenciar les habilitats per a la vida d’aquests joves.
La sessió, feta el passat 2 de març a Lloret, per primer cop, va ser tot un èxit d’assistència -amb totes les places plenes des de feia dies- i amb continguts innovadors d’àmbit social de municipis i comarques gironines.