21.2 C
Lloret de Mar

Buesa admet que va aportar més de mig milió d’euros a fundacions vinculades a CiU

L'empresari de Lloret ho ha desvinculat del fet d'haver aconseguit adjudicacions multimilionàries per part d'ajuntaments governats pels nacionalistes, sobretot en contractes de neteja.

Gustavo Buesa, a la comissió d'investigació d'ahir
Gustavo Buesa, a la comissió d'investigació d'ahir

Darreres Notícies

L’empresari Gustavo Buesa, de GBI Serveis –l’empresa que s’encarrega de recollir les escombraries, netejar els carrers i de la planta de triatge de Lloret de Mar- ha admès aquest dilluns davant del Parlament que ha fet donacions per valor de 550.000 euros a fundacions vinculades a CiU, però en tot cas ho ha desvinculat del fet d’haver aconseguit adjudicacions multimilionàries per part d’ajuntaments governats pels nacionalistes, sobretot en contractes de neteja.

Segons ell, també té alguns contractes amb ajuntaments governats pel PSC. Pel que fa a la seva relació amb Jordi Pujol Ferrusola, Buesa ha explicat que és “amic seu” i ha negat cap irregularitat en els negocis conjunts a l’abocador de Tivissa, on el primogènit dels Pujol va guanyar 4,3 milions en dos anys, i a Mèxic.

Segons l’Agència Catalana de Notícies, els diputats han insinuat que GBI obtenia els contractes d’adjudicació perquè Buesa feia donacions econòmiques a CiU.

Buesa ha admès que és “catalanista, demòcrata, liberal i defensor de la llengua” i que ha fet donacions a ONGs i a fundacions polítiques properes a CDC, UDC i també ERC. Buesa ha dit que no és il•legal i que ha tingut contractes amb ajuntaments de tots els colors, tot i que predominin els de CiU, i cap amb la Generalitat. En aquest sentit, ha explicat que per “estar bé” amb tothom, intenta fer donatius i col•labora amb diverses entitats dels pobles on té serveis adjudicats.

Una de les adjudicacions que més dubtes ha generat entre els diputats de la comissió és la del servei de recollida d’escombraries de Lloret, gestionat per GBI des del 1986 (per un alcalde socialista, segons ha recordat Buesa). Setmanes abans de les eleccions municipals del 2011, el ple de Lloret, amb els vots de CiU, va renovar l’adjudicació a GBI per un valor de 79 milions d’euros en 10 anys. Segons Buesa, ell era partidari de prorrogar un any el concurs, però va ser decisió del consistori convocar-lo abans d’acabar el mandat. Només GBI s’hi va presentar.

spot_img

El + Vist