14.9 C
Lloret de Mar
Sortida C-32 a Blanes

Valls (CiU) nega que el projecte de l’autopista s’hagi fet amb opacitat

Josep Valls ha recordat que el 1994 va ser la primera vegada que el projecte va passar per ple per resoldre al•legacions. I la majoria, remarca, demanaven que s’executés el projecte de manera immediata.

Sortida C-32 a Blanes

Darreres Notícies

Josep Valls, regidor de CiU, nega que el projecte de prolongació de l’autopista fins a Lloret s’hagi tirat endavant de manera opaca i sense tenir en compte l’opinió de la ciutadania. En aquest sentit, Valls ha recordat que el 1994 va ser la primera vegada que el projecte va passar per ple per resoldre al•legacions. I la majoria, remarca, demanaven que s’executés el projecte de manera immediata.

Des d’aleshores s’han fet diferents exposicions públiques i, més de vint anys després, Valls assegura que el projecte s’ha modificat molt per reduir-ne l’impacte ambiental. I recorda que ICV – EUiA, que a Lloret i Blanes està en contra de la prolongació de la C-32, va aprovar el projecte quan governava a la Generalitat amb el Tripartit.

Els contraris a la prolongació de l’autopista demanen que es busquin alternatives per millorar la mobilitat, com ara el desdoblament de la GI-682, que és la carretera que uneix Lloret i Blanes. Valls veu amb bons ulls aquesta iniciativa, però remarca que el nou carril seria només per autobusos amb l’objectiu de potenciar el transport públic. I afegeix que no resoldria el problema dels vehicles que han de travessar Lloret per agafar l’autopista.

Sobre l’impacte ambiental, Valls també ha volgut recordar que una de les idees inicials era que la prolongació de l’autopista arribés fins a la carretera Tossa – Llagostera. Una obra que malmetia molt el patrimoni natural del municipi i que Lloret va rebutjar.

Josep Valls creu que el tram que connectarà Lloret amb la C-32 és imprescindible i entén que hi hagi grups contraris al projecte, tot i que recorda que també hi ha molts sectors que hi estan a favor i que històricament n’han reclamat l’execució immediata.

Donada la polèmica que va despertar la presentació del projecte fa unes setmanes a Lloret, el Govern ha anunciat que obrirà un període d’audiència pública, que començarà després de setmana santa i s’allargarà un mes, perquè tothom que ho vulgui pugui presentar al•legacions. Les obres és previst que comencin al setembre.

spot_img

El + Vist