11.8 C
Lloret de Mar

Càrites ofereix atenció personalitzada a joves en situació de risc per trobar feina

Els joves que estan en risc o en situació d’excusió social tenen més dificultats de trobar feina que la resta. A aquest col·lectiu de Lloret de Mar s’ofereix un servei d’assessorament laboral específic. Consisteix en proporcionar orientació personalitzada per tal d’accedir al mercat laboral. Aquest programa, que prové del Fons Social Europeu, el desenvolupa Càrites. […]

Logotip Càrites
Logotip Càrites

Darreres Notícies

Els joves que estan en risc o en situació d’excusió social tenen més dificultats de trobar feina que la resta. A aquest col·lectiu de Lloret de Mar s’ofereix un servei d’assessorament laboral específic. Consisteix en proporcionar orientació personalitzada per tal d’accedir al mercat laboral.

servicios profesionales jimenez

Aquest programa, que prové del Fons Social Europeu, el desenvolupa Càrites. Ja fa quatre anys que el duu a terme a la vila, amb bons resultats. Per aquest motiu, compta amb el suport de l’Ajuntament, que assumeix les despeses de la iniciativa. El conveni el van signar ahir les dues parts.

La responsable del projecte a Càrites, Isabel Montes, exposa que el programa s’adreça “als joves que no coneixen gaire el territori, ni tampoc tenen eines per buscar feina, nosaltres potenciem les seves habilitats perquè la busquin per si mateixos sense l’ajuda de ningú”.

El programa de Càrites per inserir laboralment joves en situació de risc va atendre l’any passat 29 persones, de les quals 12 van trobar feina. A més, es van fer 16 contractacions de treball. Un balanç positiu d’una iniciativa, que com a novetat es desplaça fins als instituts. Allà s’hi fan xerrades orientatives així com sessions específiques, que eviten que els joves hagin d’anar a la seu de Càrites.

El projecte s’adreça a persones d’entre 16 i 35 anys. El regidor de Joventut, Ignasi Riera, assenyala que “els joves nouvinguts, sense una xarxa social prou extensa, als que costa inserir-se, que tenen dificultats per trobar feina precisament per aquests motius”. Riera argumenta que donen suport al programa per la seva “especificitat”. Destaca que ofereix possibilitats de trobar feina a aquells joves que tenen més dificultats per accedir al mercat laboral.

L’aportació del consistori són 6.843 euros per dur a terme el conveni amb Càrites, que s’allarga fins al 31 de desembre del 2014.

spot_img

El + Vist