Quan s'ha de comunicar a una persona que un familiar seu ha mort en accident, sigui en la carretera, en un incendi, etc, hi ha unes pautes a seguir per a minimitzar l'impacte emocional de la notícia. Per explicar quin és aquest protocol i donar eines comunicatives als professionals que duen a terme aquesta tasca, avui s'està fent un curs a Lloret.
L'imparteix la psicòloga Mònica Cunill, que explica que, entre d’altres aspectes, cal tenir en compte “l’entorn físic on es dóna la notícia i disposar de temps per a donar-la en calma”. Afegeix que, un cop comunicada la mala notícia, el professional “ha de poder oferir suport emocional a la persona”.
El curs o taller que es duu a terme avui a Can Saragossa s'adreça a professionals, com policies, bombers o metges. Parteix de les seves pròpies experiències, per tal de donar-los eines, pautes i protocols a fi que la comunicació de les males notícies sigui menys traumàtica.
Aquest taller és un primer pas per a crear, en el futur, una unitat d'atenció psicològica en situacions de crisi. La regidora de Benestar i Família, Laura Bertran, ens explica que ha de servir per a que “les persones a qui se’ls ha mort el familiar puguin encaixar-ho de la millor manera possible”.
Per tant, avui se celebra un curs per a saber com comunicar males notícies i afrontar processos de dol. I més endavant Lloret tindrà una unitat especialitzada en atendre els familiars davant de la notícia de la mort accidental d'una persona.