Crítiques a l'Ajuntament de Lloret per haver organitzat una batuda de gavians a través d'una cacera. Ho denuncia l'Associació de Defensa dels Drets dels Animals (ADDA), que qualifica el sistema de "massacre". L'entitat argumenta que hi ha alternatives, menys agressives però igualment efectives, tot i que a llarg termini, per a reduir la superpoblació de gavians.
La coordinadora general de l'associació, Franzina Ballester, exposa que els mètodes consisteixen en retirar els ous o bé emetre sons que espanten les aus, i assegura que han funcionat en altres ciutats amb el mateix problema, com Santander.
L'entitat es queixa que consistoris, com el de Lloret, no tenen en compte altres sistemes i opten per vies que considera “cruels” i “salvatges”, com matar a trets un ocell.
Davant d'aquesta denúncia, la resposta de l'ajuntament de Lloret no pot ser més contundent. Acusa l'Associació de Defensa dels Drets dels Animals de fer “demagògia” i de no estar prou informada. El regidor de medi ambient, Josep Teixidor, argumenta que la cacera és l'únic sistema, a data d'avui, efectiu, ja que els altres que han provat, com la retirada dels ous dels gavians, són només “solucions temporals”.
El regidor recorda els gavians són un tipus d'animal semblant a la rata, ja que transmeten malalties i generen problemes de salubritat. I, a diferència d'altres rapinyaires, són agressius. S'han donat casos, constatats per l'ajuntament, en què han atacat persones.
Josep Teixidor explica que s'han assessorat, amb experts, empreses i en congressos especialitzats, i el sistema que recomanen pel cas de Lloret són, avui, les batudes a trets. El regidor explica que els gavians es cacen en l'abocador, que és on es van alimentar.
Avança que això ja no passarà d'aquí a dos anys, perquè es crearà una planta de triatge i ja no tindran possibilitat d'alimentar-se de l'abocador. Espera, per llavors, que la superpoblació de gavians s'hagi reduït. Calcula que ara n'hi ha a Lloret entre 4.000 i 5.000 exemplars.