21.2 C
Lloret de Mar

Donació de sang, aquest divendres a Lloret, per augmentar les reserves de l’estiu

La jornada es farà al teatre, matí i tarda, i al centre cívic del Rieral, des de les 17:30h fins a les 21h.

Donació de sang de l'any passat al Teatre
Donació de sang de l'any passat al Teatre

Darreres Notícies

Aquest divendres hi ha jornada de donació de sang a Lloret de Mar. Des del Banc de Sang i Teixits de Girona, animen els veïns a donar sang abans de marxar de vacances o durant els dies festius. La campanya, que es duu a terme en diferents municipis, s’activa just després de l’onada de calor, que ha reduït una quarta part les donacions previstes. En aquests moments hi ha reserves de sang per a 7 dies. La xifra òptima són 10.

Un dels objectius d’aquest estiu és aconseguir 35.000 donacions arreu de Catalunya i 4.000 a les comarques gironines, entre els mesos de juliol i agost. És la xifra que es calcula que necessitaran els hospitals catalans per atendre tots els malalts i víctimes d’accidents en aquests 2 mesos.

A l’estiu, les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. És temps de vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang. Enguany, a més, l’onada de calor que va començar la darrera setmana de juny ha fet minvar les donacions abans de l’habitual. Ho explica Meritxell Casacuberta, del Banc de Sang i Teixits de Girona, que afegeix que “tenim un dèficit de zeros negatius, amb una reserva de només 4 dies, que ens preocupa”.

En cada extracció de sang, se separen els components en glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Això permet donar servei a tres persones per cada donació. Meritxell Casacuberta assenyala que en els últims dos anys, s’han incrementat les xifres de participació a Lloret en les campanyes de donació. A més, exposa que el 80% de les transfusions que es practiquen són per a pacients que pateixen alguna malaltia.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions als hospitals de referència per assolir les 35.000 donacions necessàries. A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre d’altres, pels malalts de càncer.

La jornada de donació a Lloret és aquest divendres, 19 de juliol, al teatre, matí i tarda, i al centre cívic del Rieral, des de les 17:30h fins a les 21h.

spot_img

El + Vist