27.4 C
Lloret de Mar
Acte de cloenda

El nombre de robatoris a turistes baixa un 11% arreu de Catalunya

Acte de cloenda

Darreres Notícies

Ha baixat un 11% el nombre de robatoris a turistes estrangers a Catalunya. Una tendència que també s’ha donat a Lloret i a les principals destinacions turístiques gironines. És una de les principals dades que es van posar sobre la taula a la jornada que va acollir Lloret, ahir, sobre turisme i seguretat.

En la cloenda de l’acte, el director dels Serveis Territorials d’Interior de Girona, Albert Ballesta, va remarcar que Catalunya és una destinació molt segura en tots els àmbits.

La jornada, que va aplegar uns 300 participants, entre representants de l’administració, mossos d’esquadra i policies locals d’arreu de Catalunya, va servir per reivindicar, un cop més, l’increment de les dotacions policials en les temporades turístiques.

Davant d’aquesta petició, Ballesta va reconèixer que a tothom li agradaria comptar amb més efectius, però també creu que el servei que s’ofereix ara mateix és molt acceptable.

Una opinió que comparteix el cap de la regió policial de Girona, Joaquim Belenguer. El que el comissari va voler deixar clar és que el nombre d’agents a les comarques gironines s’ha incrementat de 1.500 a 1.900 des que es va acabar el desplegament de la policia catalana, tot i que el creixement fa tres anys que està aturat per culpa de la crisi.

A Lloret, aquest estiu hi haurà el mateix reforç policial que el 2013, un any en què es van reduir els delictes. Un reforç que no es tradueix en un nombre exacte d’agents destinats a la vila, sinó que es reforça amb hores de dedicació a Lloret de mossos d’altres comissaries.

A banda d’oferir tots els recursos necessaris perquè Catalunya sigui una destinació segura, una altra de les conclusions de la jornada d’ahir va ser que és molt important que els turistes tinguin aquesta sensació de seguretat.

Com a dada, afegir que Catalunya rep anualment uns 15,6 milions de turistes i té una mitjana de 4,6 policies (comptant tots els cossos) per cada 1.000 habitants, una xifra superior als 3,37 de la mitjana europea.

El reforç policial a les zones turístiques com Lloret començarà per Sant Joan i s’allargarà fins a la Diada de Catalunya.

- Publicitat -
spot_img

El + Vist

spot_img