10.2 C
Lloret de Mar

Els alumnes de 4t d’ESO queden colpits amb els testimonis reals de ‘Canvi de marxa’

A l'activitat d'educació viària, més de 300 alumnes han seguit amb atenció un relat de ficció però sobretot el testimoni real de víctimes, policies, bombers i personal d'ambulància.

Darreres Notícies

Creix un 16% la xifra de víctimes mortals de trànsit d’aquest estiu respecte l’any passat a Catalunya. Per intentar rebaixar aquesta dada i sobretot conscienciar els més joves sobre els perills dels accidents de trànsit, aquest dijous s’ha representat Canvi de marxa.

A la funció hi ha assistit més de 300 alumnes lloretencs, que han seguit amb atenció un relat de ficció però sobretot el testimoni real i colpidor de víctimes, policies, bombers i personal d’ambulància, com és el cas d’Aaron Cisse i Pau Montessinos, del Pla de Transició al Treball.

Una de les finalitats de l’obra -que cada any es representa davant dels alumnes de 4rt d’ESO- és prendre consciència sobre els factors de risc, com l’alcohol, les drogues, el mòbil, les presses o la fatiga, tal com ha remarcat l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat.

Durant el relat, s’intercalen testimonis reals molt colpidors, com el d’un pare que va perdre el fill l’any passat en un accident de trànsit, Ilidio Villasante.

L’atenció del públic també la capten els professionals que expliquen les seves experiències en atendre víctimes i familiars. Per exemple, Albert Torrent és bomber de Lloret i José Fernández és policia local de Lloret.

Canvi de Marxa és una activitat educativa, que impulsa Mutual de Conductors -una fundació privada sense ànim de lucre-, amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local de Lloret.

El públic assistent han estat els alumnes de 4rt d’ESO dels instituts Coll i Rodés, Rocagrossa, Institut-escola i la Immaculada Concepció.

spot_img

El + Vist