28 C
Lloret de Mar
Rosa Haba als estudis de la ràdio

Els lloretencs Rosa Haba i Juan Velasco participen al simposi mundial d’sketchers, a Amsterdam

En aquesta trobada els sketchers han plasmat els racons de la ciutat holandesa i han intercanviat experiències.

Rosa Haba als estudis de la ràdio

Darreres Notícies

Els lloretencs Rosa Haba i Juan Velasco acaben de tornar d’Holanda, on ha assistit al simposi mundial d’sketchers. Són persones aficionades a dibuixar. Pinten al moment allò que veuen, tant si és un paisatge, un monument, un racó o bé una perspectiva que els inspira.

- Publicitat -

En aquesta trobada, que cada any es duu a terme en un país diferent, els sketchers -vinguts d’arreu del planeta- han plasmat els racons d’Amsterdam i han intercanviat experiències. Les valoracions han estat molt positives.

Els urban sketchers a Amsterdam (Font: urbansketchers.org)

Un dels dibuixos de Rosa Haba

Una de les participants, la lloretenca Rosa Haba, destaca que ha pogut dibuixar diferents elements característics de la ciutat holandesa. Explica que “les cases són diferents, també m’ha cridat l’atenció la gran quantitat de flors, bicicletes, ponts i canals, tenen un atractiu infinit”. A més, considera que ha estat una experiència inoblidable que l’ha fet créixer i aprendre moltes coses. Entre elles, explica que ha pogut descobrir noves maneres de dibuixar i d’interpretar les obres.

La trobada ha estat durant el passat cap de setmana, en què s’ho han passat d’allò més bé, però suportant elevades temperatures, de prop de 40 graus, insòlites als Països Baixos. Això ha dificultat el treball, perquè els sketchers, que dibuixen al carrer, havien de buscar zones d’ombra per acabar les creacions.

Una altra il·lustració de Rosa Haba feta a Asmterdam

El simposi mundial de sketchers es fa cada any. El pròxim serà a l’abril del 2020, a Hong Kong. A més, cal destacar que durant la tardor es farà a Lloret de Mar una trobada amb sketchers a l’Hotel Guitart, on hi haurà diferents convidats, amb ponències i altres actes.

spot_img

El + Vist