14.5 C
Lloret de Mar
Zona verda d'estacionament (Cugat Mèdia)

Els polítics es pronuncien sobre les ordenances fiscals i la zona verda

Serà una de les novetats del 2022, en què els veïns podran aparcar a totes les zones verdes del municipi.

Zona verda d'estacionament (Cugat Mèdia)

Darreres Notícies

Aprovades les noves ordenances fiscals per al 2022. El ple ha donat llum verda a les noves taxes i impostos municipals per al proper exercici amb algunes novetats rellevants. Una de les més destacades és la creació de la zona verda a l’ordenança que regula l’estacionament de vehicles.

És una de les novetats principals pel que fa a les noves ordenances fiscals, que també congelen totes les taxes i impostos municipals.

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha argumentat que, tot i que per millorar la situació econòmica de l’Ajuntament seria bo incrementar aquestes taxes i impostos, han decidit congelar-los per la difícil situació que viuen molts veïns de la vila arran de la crisi del coronavirus.

El debat sobre les ordenances fiscals al ple
El debat sobre les ordenances fiscals al ple

En la ronda de portaveus posteriors al ple, la ràdio ha recollit les valoracions dels portaveus municipals. Lara Torres (no adscrita), regidora d’Hisenda, argumenta que “no hem pujat cap impost per no repercutir en la ciutadania”. 

Jordi Sais (Junts per Lloret) assenyala que les zones verdes seran “d’ús universal, en què tothom podrà aparcar en qualsevol zona verda de Lloret, no hi haurà restricció per barris”, les quals s’implantaran per fases. 

Jordi Orobitg (ERC) posa com a exemple que “altres municipis  han pujat l’IBI, però a Lloret som conscients que el turisme està molt afectat i no pugem l’IBI”.  

Dels grups de l’oposició, l’únic que hi ha donat suport és Ciutadans, mentre que la resta hi ha votat en contra. Jordi Hernández (Cs) assenyala que l’equip de govern “ha escoltat les propostes de Cs” i celebra que “per fi es crea la zona verda per residents”. 

Miguel Gracia (Lloret en Comú) qualifica les ordenances fiscals “d’antisocials”, Francisco Pastor (PSC) assenyala que l’equip de govern “va dir que la zona verda no costaria res i, sorpresa, els veïns han de pagar 5 euros”, mentre que Lluïsa Baltrons (Força Lloret) opina que “en l’escenari actual de postpandèmia, la gent tira d’estalvis i els impostos haurien de baixar, al nivell del 2019”

spot_img

El + Vist