Novetats en la segona edició dels Pressupostos Participats, que comencen dilluns vinent, 27 de febrer. Recordem que la iniciativa permet als veïns decidir –a través de votacions- quins projectes de millora volen impulsar en els seus barris.
Amb l’objectiu d’incrementar la participació, l’Ajuntament permetrà votar a través d’internet o de l’aplicació Lloret Smart. A més, s’incrementa el termini a dues setmanes; igual que el període per presentar les propostes. Una altra novetat és que també podran dir-hi la seva els veïns que no estan empadronats a Lloret però que hi tenen una segona residència, sempre i quan s’inscriguin en el registre de participació. A més, el regidor de Participació Ciutadana, Josep Lluís Llirinós, ha explicat que es crearà un espai de debat a través d’internet i que es compartiran les propostes de les diferents zones.
Aquests dies s’han començat a repartir uns fulletons informatius sobre els Pressupostos Participats. Durant el mes de març, es recullen les propostes, que han de complir certs requisits.
L’any passat, en què la iniciativa es va dur a terme per primer cop, es van acordar nous equipaments esportius, millores en enllumenat o parcs infantils, adequar camins, locals socials i col•locació de papereres. Ja n’hi ha d’executats. Els que s’han retardat més ha estat, segons el regidor, per qüestions tècniques o bé per compliment de terminis i procediments.
Un cop recollides les propostes, es fan les assemblees per zones i barris per debatre i escollir els principals projectes de millora. Entre l’abril i el maig, els tècnics municipals valoren les propostes per comprovar quines són viables. Un cop s’exposin aquests criteris, es procediran a votar els projectes de l’1 al 15 de juny.
Com l’any passat, l’Ajuntament posa a disposició dels veïns un total de mig milió d’euros del pressupost municipal, distribuïts entre 13 zones de Lloret.