23.1 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament valorarà el canvi de nom del parc de l’Esperança per José Luís Pardo

Paral·lelament, aquest primer trimestre el Consistori du a terme la campanya d'esterilització de gats que viuen al carrer.

Gats que viuen al carrer, alimentats per voluntaris
Gats que viuen al carrer, alimentats per voluntaris

Darreres Notícies

L’equip de govern valorarà juntament amb la resta de grups municipals si canvia el nom del parc de l’Esperança pel de José Luís Pardo Hidalgo. És la petició que han fet més de 20.000 persones a través de la plataforma Change.org, arran de la mort de Pardo, que divendres passat va tenir un infart amb 55 anys.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, ha dit que a priori veu amb bons ulls la proposta, però ha argumentat que cal seguir una sèrie de tràmits per fer-ho possible.

José Luís Pardo era conegut per la cura que tenia dels gats que viuen al carrer, especialment de la colònia que hi ha al parc de l’Esperança. La seva tasca anava més enllà de donar-los menjar, també els subministrava medicaments quan ho necessitaven, els protegia i mantenia la zona neta. El seu relleu l’han pres un grup de voluntaris que s’han unit per aquesta causa.

El regidor reconeix que és una bona feina, tot i que recorda que s’ha de fer amb cert control per evitar la proliferació massiva d’aquests animals. I en aquesta línia, l’Ajuntament organitza cada any, des de fa més d’una dècada, una campanya d’esterilització de gats, que compta amb el suport d’entitats animalistes i voluntaris.

Al municipi s’han identificat més de 30 colònies felines. La campanya consisteix en la captura dels animals, l’esterilització i el seu retorn al mateix lloc. Al 2015, en què es va destinar un pressupost de 6.000 euros, es va actuar en 95 felins, mentre que l’any passat van ser 43 gats els castrats o esterilitzats.

El regidor també ha volgut matisar que, tot i que treballen per tenir cura d’aquests animals, l’Ajuntament ha de conciliar els interessos de tots els veïns.

L’última campanya duta a terme per l’Ajuntament i el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva, va ser la d’identificació gratuïta d’animals domèstics. Va servir per posar el xip i censar 147 gossos i 37 gats de Lloret, i 10 animals d’altres poblacions de la comarca.

spot_img

El + Vist