Dimecres, 28 octubre 2020
15.2 C
Lloret de Mar
Gent en una terrassa, el passat mes d'agost

Entra en vigor la limitació de les reunions socials a un màxim de sis persones

La nova resolució publicada al DOGC aquest dissabte considera excepcions les activitats laborals, escolars o de culte.

Gent en una terrassa, el passat mes d'agost

Darreres Notícies

Últims dies per posar el xip gratuïtament a les mascotes

La campanya, que també permet censar gossos, gats i fures gratuïtament durant un any, acaba aquest dissabte, 31 d'octubre.

El Gran Recapte d’Aliments aquest any serà virtual

La campanya, que és més necessària que mai, es farà del 16 al 21 de novembre.

Suspesa la castanyada del Xino-Xano per la situació de pandèmia

La castanyada s'havia de fer aquest diumenge, dia de Tots Sants. Però

El pressupost municipal del 2021 tindrà entre 6 i 7 milions d’euros menys d’ingressos

Això alerta -amb preocupació- l’equip de govern, que explica que està estudiant com mantenir els serveis i prestacions socials als veïns en plena crisi de la pandèmia.

Unes lletres escultòriques amb el nom de Lloret cridaran l’atenció a la plaça Pere Torrent

També s'hi han de col·locar uns mosaics elaborats per Pilarín Bayés, artista molt vinculada amb Lloret, els quals mostraran Sa Caleta i el 's’amorra amorra'.

A partir d’aquest dissabte, 26 de setembre, queden prohibides les reunions socials de més de sis persones, tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic, segons 324.cat. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ho ha publicat en una nova resolució del Departament de Salut en la qual incrementa les restriccions anteriors.

Un cop que ha comptat amb l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la resolució publicada prohibeix aquestes trobades i reunions de més de sis persones, però considera excepcions aquells casos en els quals la xifra la superin persones que conviuen en una llar. Famílies nombroses o companys de pis, per exemple.

Fins a aquest dissabte, es podien reunir fins a deu persones.

Ara també es limita a sis el número de persones per taula o agrupacions de taules en establiments de restauració o hostaleria, una mesura que afecta tant l’interior com la terrassa del negoci.

foto gent puigcerda
Gent en una terrassa a Puigcerdà, avui (324.cat)

Fora d’aquest àmbit, es restringeix el consum de begudes i aliments en reunions en espais públics de fins a sis persones.

Quines són les excepcions?

Són excepcions a aquesta limitació les activitats laborals, de culte o en el transport públic. I sempre que es compleixin les restriccions establertes pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del Procicat, es permet sobrepassar les sis persones en actes culturals.

Aquesta excepció a la cultura també s’estén a biblioteques, museus o visites a monuments, activitats lúdiques (com fer esport, jugar en parcs infantils o el gimnàs) a condició de complir amb el que determina el Procicat.

Es prohibeix explícitament la participació en reunions, malgrat que no superi el límit de sis persones, a tots aquells individus que tinguin símptomes de la Covid-19 o que hagin d’estar aïllades o en quarantena.

Ara bé, el dret de manifestació queda protegit i eximeix els manifestants de complir amb el límit de persones que imposa la resolució, però reserva a l’autoritat competent la possibilitat de determinar les condicions en què la concentració es pot donar.

Correspon als ajuntaments decidir si es poden celebrar o no fires i festes majors, sempre que se segueixin les mesures de seguretat que defineix la Generalitat.

Seran aquests mateixos ajuntaments i la Generalitat els encarregats de fer complir les esmentades prescripcions i aplicar sancions, si s’escau, que poden ser d’entre 100 i 3.000 euros.

SEGUEIX-NOS

4,928SeguidorsSeguir
3,287SeguidorsSeguir
12,913FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

L’ADF i l’Ajuntament denuncien l’incivisme dels abocaments il·legals

L'últim detectat ha estat a l'antiga carretera de Vidreres i ja s'ha retirat. L'ADF creu que podria tractar-se d'un taller mecànic il·legal.

Mor a la guerra d’Armènia Armen Knyazyan, propietari dels restaurants Giorgio i Xaloc

Tenia 46 anys, era una persona molt estimada i familiars i amics el recorden com un "heroi".

Demanen 24 anys de presó per a l’acusat de matar un italià a Lloret

Els fets van passar en una discoteca de la vila la nit del 12 d'agost del 2017, a la discoteca St' Trop.