A partir d’aquest dissabte, 26 de setembre, queden prohibides les reunions socials de més de sis persones, tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic, segons 324.cat. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ho ha publicat en una nova resolució del Departament de Salut en la qual incrementa les restriccions anteriors.
Un cop que ha comptat amb l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la resolució publicada prohibeix aquestes trobades i reunions de més de sis persones, però considera excepcions aquells casos en els quals la xifra la superin persones que conviuen en una llar. Famílies nombroses o companys de pis, per exemple.
Fins a aquest dissabte, es podien reunir fins a deu persones.
Ara també es limita a sis el número de persones per taula o agrupacions de taules en establiments de restauració o hostaleria, una mesura que afecta tant l’interior com la terrassa del negoci.

Fora d’aquest àmbit, es restringeix el consum de begudes i aliments en reunions en espais públics de fins a sis persones.
Quines són les excepcions?
Són excepcions a aquesta limitació les activitats laborals, de culte o en el transport públic. I sempre que es compleixin les restriccions establertes pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del Procicat, es permet sobrepassar les sis persones en actes culturals.
Aquesta excepció a la cultura també s’estén a biblioteques, museus o visites a monuments, activitats lúdiques (com fer esport, jugar en parcs infantils o el gimnàs) a condició de complir amb el que determina el Procicat.
Es prohibeix explícitament la participació en reunions, malgrat que no superi el límit de sis persones, a tots aquells individus que tinguin símptomes de la Covid-19 o que hagin d’estar aïllades o en quarantena.
Ara bé, el dret de manifestació queda protegit i eximeix els manifestants de complir amb el límit de persones que imposa la resolució, però reserva a l’autoritat competent la possibilitat de determinar les condicions en què la concentració es pot donar.
Correspon als ajuntaments decidir si es poden celebrar o no fires i festes majors, sempre que se segueixin les mesures de seguretat que defineix la Generalitat.
Seran aquests mateixos ajuntaments i la Generalitat els encarregats de fer complir les esmentades prescripcions i aplicar sancions, si s’escau, que poden ser d’entre 100 i 3.000 euros.