16.5 C
Lloret de Mar
Presentació de la nova temporada

El Teatre de Lloret torna a obrir les portes amb una 30a de propostes

Els Pirates Teatre s'han encarregat d'amenitzar la presentació vritual amb el lema "La pandèmia no ens atura".

Presentació de la nova temporada

Darreres Notícies

La pandèmia no ens atura. Amb aquest lema, la companyia Els Pirates Teatre de Barcelona ha amenitzat la presentació de la nova temporada teatral a Lloret de Mar. Un municipi que al llarg de l’estiu no ha deixat d’apostar per la cultura -un sector molt afectat per la crisi del coronavirus- i que aquesta tardor té previst reobrir les portes amb una trentena de propostes variades, entre teatre professional i amateur i les pel·lícules del Cineclub Adler.

La presentació s’ha fet aquest divendres de manera virtual, a través dels canals de Facebook i YouTube del Teatre de Lloret, amb la voluntat d’arribar al màxim de públic possible.

La directora del Teatre, Amaranta Gibert, reconeix que han estat i seran temps complicats, de moltes incerteses, però assegura que reobren amb moltes ganes de tornar a acollir públic. Un dels aspectes a destacar és que dels nou espectacles que es van haver de cancel·lar per la pandèmia, se n’han reprogramat set.

Tot i que se seguiran estrictament totes les mesures de seguretat necessàries i sempre s’estarà pendent de les noves restriccions que puguin anunciar les autoritats sanitàries, els responsables de l’equipament lloretenc fan èmfasi en la importància que té la cultura per a la societat i per això han presentat un seguit de propostes que com sempre tenen en compte tots els públics.

A més, el regidor del Teatre, Albert Robert, celebra que aquesta temporada s’estrenaran les noves butaques de la zona baixa de la platea, que seran més còmodes i, a més, han permès augmentar les places de 370 a 400.

La temporada comença aquest diumenge mateix amb l’espectacle de dansa Molar, de Quim Bigas, que es farà a les vuit del vespre a la Roca d’en Maig i s’inclou en el cicle Lloret Outdoor Summer Festival i en la commemoració del Dia Mundial del Turisme.

I també s’ha inclòs dins del cicle Lloret Espai Off, que aquesta temporada porta per lema Diferència? Llibertat! En aquest sentit, el cicle aposta per posar en valor i defensar la diferència. Un cicle que també inclou les obres Ocaña. Reina de las ramblas, Infanticida i Com menja un caníbal.  

A banda d’obrir la temporada, la dansa també la tancarà. Serà l’11 de desembre, amb la companyia Losdedae, que porten a Lloret Juana, de Chevi Muraday; un espectacle protagonitzat per Aitana Sánchez-Gijón, que encarna el paper de Juana de Arco o Juana La Loca.  

Pel que fa a les comèdies, se’n podran veure tres. Destaca Alguns neixen estrellats, protagonitzada pels mediàtics Joan Pera i David Olivares, que sortiran a l’escenari de Lloret el 17 de novembre, en el marc de la Festa Major de Sant Romà.

Abans, a l’octubre, tenim dues propostes que ens faran riure i passar una bona estona. D’una banda, la Sala Flyhard torna al municipi amb Lo Nuestro, el dia 18; és l’òpera prima de la dramaturga Eu Manzanares. I, d’altra banda, el dia 24 podrem veure un cabaret polític en clau d’humor titulat Els ocells, de la companyia La Calòrica, que ja va ser a Lloret amb l’exitós Fairfly.

De cara als dies 7 i 8 de desembre s’ha reprogramat Cinco horas con Mario amb la reconeguda Lola Herrera, que ja s’ha hagut de suspendre en dues ocasions a Lloret: la primera per una indisposició de l’actriu i la segona per la pandèmia.

Seguim amb més propostes. En destaquem, ara, dues de musicals. L’11 d’octubre serà el torn d’un recital teatralitzat a ritme de cobles. Es titula Ocaña. Reina de las Ramblas. Comptarà amb la dramatúrgia de Marc Rosich, i la interpretació de l’actor i cantant Joan Vázquez, acompanyat a la guitarra de Marc Sambola. Aquest espectacle comptarà amb un debat postfunció a càrrec del grup lloretenc Les Influencers i, com hem dit, s’inclou en el Lloret Espai Off.

De cara al 7 de novembre, arriba un altre espectacle de l’Espai Off, el monòleg Infanticida, de Víctor Català, interpretat per Neus Pàmies amb composició musical i interpretació de Clara Peya.

L’Espai Off es tanca el 4 de desembre amb l’obra Com menja un caníbal, a càrrec de La Virgueria. En el seu desè aniversari, la companyia presenta una de les seves peces més ambicioses. Escrita i dirigida per Aleix Fauró i Isis Martín, compta amb deu actors a escena, que representen més de 20 personatges. Un espectacle de caire oniricopoètic que hibrida el llenguatge teatral i el llenguatge del circ.

Pel que fa a la programació familiar, tenim tres propostes. La primera arriba el 12 d’octubre, amb la versió que ha fet la companyia basca Irú Teatro Negro del clàssic Alícia en el país de les Maravelles. Serà a les cinc de la tarda.

De cara al 8 de novembre, s’estrenarà a Lloret l’espectacle El meravellós viatge de la Lea, de la companyia La Banda. Una setmana més tard, l’espectacle està programat al Festival Temporada Alta de Girona.

I la tercera proposta familiar és Laika, de la companyia Xirriquiteula Teatre, que es podrà veure el 6 de desembre.

Com sempre, el Teatre de Lloret també donarà lloc a les companyies locals. En aquesta ocasió, seran quatre les que sortiran a l’escenari. Cal destacar l’estrena d’una nova companyia lloretenca. Són els Joves de la Quarta Finestra, que presenten l’espectacle La gran nit de Lourdes G. Serà el 25 d’octubre.

Una altra novetat és la que ofereixen la guionista Ana Peña i el director Joan Romà Ortiz, que proposen una obra titulada CEL 4.0, que inclou tres espectacles de microteatre i un petit concert, amb la participació d’actrius i actors de diferents companyies locals que en aquesta ocasió s’uneixen sota el nom de La Clandestina. CEL 4.0 es podrà veure el 27 de novembre.

Aquesta no serà l’única funció de Joan Romà Ortiz. El lloretenc també oferirà Universos paral·lels, de l’Aula Municipal de Teatre d’adults. L’espectacle s’havia d’estrenar a finals de maig, però es va posposar per la pandèmia i es podrà veure el 16 d’octubre. Això sí, ja es va poder veure a Girona, ja que va ser una de les obres seleccionades pel FITAG, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona.

L’última funció de teatre local serà el 12 de desembre amb la prolífica companyia Corset Teatre, que estrenarà la comèdia Bajo Terapia. Núria Domingo s’estrenarà en la direcció.

I a banda d’acollir teatre, dansa i música, l’equipament també projectarà cinema. I és que torna a l’acció el Cineclub Adler. Ho farà amb un total de sis pel·lícules. El 8 d’octubre, es projectarà América, el 22 d’octubre Figlia Mia, el 5 de novembre Ocaña, retrat intermitent de Ventura Pons, el 19 de novembre una còpia restaurada de Los Tarantos de Rovira Veleta i el 17 de desembre Rauf. A més, en el marc de la Festa Major de Sant Romà, projectarà la pel·lícula infantil Jacob, Mimi i els gossos del barri.

Com és evident, caldrà prestar atenció, en tot moment, a com evoluciona la pandèmia per veure si cal aplicar noves mesures de seguretat. De moment, la temporada començarà amb un 50% de l’aforament, però Amaranta Gibert assegura que estan preparats per si s’ha de reduir més, tot i que esperen que no faci falta.

Hi haurà recorreguts d’entrada i sortida segurs i es demana al públic que, per tal d’evitar aglomeracions, es respecti en tot moment la distància de seguretat i s’avanci l’arribada al teatre el màxim possible. A més, serà obligatori l’ús de la mascareta i hi haurà gel hidroalcohòlic a l’entrada. Davant de totes aquestes mesures, l’alcalde, Jaume Dulsat, reivindica que el teatre és un lloc 100% segur.

Les entrades ja es poden comprar per internet, a la pàgina web del Teatre, o bé presencialment als punts de venda habituals: el Museu del Mar, El Puntet i el centre cívic del Rieral. Les que es comprin durant aquest cap de setmana, fent servir el codi promocional TARDOR2020, tindran entre un 15 i un 25% de descompte.

Tota la informació de la nova programació es pot consultar al web del Teatre.

spot_img

El + Vist