6.9 C
Lloret de Mar

Finalment són 11 els infants sahrauis que passen l’estiu a Lloret

Darreres Notícies

Els infants sahrauís ja porten uns dies a Lloret de Mar, on gaudeixen de l'estiu amb altres nens, anant a la platja, al casal i fent tot tipus d'activitats per a la mainada.

Finalment, han estat 11 els infants que han vingut a la vila, en motiu del programa Vacances en Pau, que organitza l'ONG Lloret-La Selva amb el Sàhara. La seva presidenta, Mercè Riera, explica que els petits havien de ser 12, però que un d'ells no va arribar a pujar a l'avió.   

Dissabte va arribar a Lloret l'últim dels infants sahrauís, que passarà l'estiu amb una família d'aquí. Tots 11 repeteixen respecte altres anys i l'arribada va ser tant emotiva com esperada. La finalitat és que gaudeixin de les vacances, sense haver de suportar les elevades temperatures del desert, on viuen amb el poble sahrauí.    

Cal recordar que els sahrauís viuen en campaments de refugiats en el desert de Tindouf. Entre moltes altres mancances, no tenen aigua corrent. Els 11 infants sahrauís passaran tot l'estiu allotjats amb famílies de Lloret. Marxaran entre el 26 d'agost i el 6 de setembre.

spot_img

El + Vist