Una trentena de joves de Lloret de Mar s’han apuntat a jugar a futbol, però sense àrbitre i regulant ells mateixos els partits. Es tracta d’un projecte de caire educatiu, que pretén fomentar l’esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l’ambició. Valors positius que es deriven de la pràctica esportiva i, en concret, del futbol.
Uns valors que es treballen a través de debats i sobre tot jugant a futbol. A més de no haver-hi àrbitre, els equips són mixtos i els gols es comptabilitzen si els marquen jugadors diferents. Una altra diferència és que el partit no es divideix en dues parts, sinó en tres. Marina Valladares, de la Fundació SER.GI, que coordina el projecte al territori gironí, exposa que “en la primera part es pacten les normes, en la segona es juga i en la tercera es reflexiona sobre l’aplicació de les normes pactades i s’estableix la puntuació”.
Aquest és el tercer any en què es posa en marxa el projecte i, pels resultats que hi ha, funciona. Permet als joves treballar en les seves habilitats socials, tot i que “al principi als joves els costa una mica jugar així a futbol, però ho assumeixen amb normalitat ràpidament”.
El projecte, que té l’origen a Colòmbia, és una iniciativa de la Fundació del Futbol Club Barcelona. A les comarques de Girona el gestiona una altra fundació SER.GI. En plantejar-se a Lloret, l’Ajuntament va donar el vistiplau. La regidora de Benestar i Família, Idoia Saracíbar, qualifica el projecte “d’interessant” i “com a complement a les activitats preventives que es fan amb els joves a la vila”.
El projecte, anomenat FutbolNet, es planteja com una activitat extraescolar. A Lloret es duu a terme els dimecres i divendres a la tarda (de 16 a 17:30 h) en el camp de futbol del Molí. Encara hi ha places disponibles. Ha començat fa poc i acabarà a l’estiu.