Els grups municipals estan disposats a anar tots a una per millorar les condicions del menjar de l’hospital sociosanitari. La petició l’ha fet el Síndic del Ciutadà de Lloret, Joaquim Teixidor, que aquest dilluns ha presentat l’informe anual del 2015 al ple municipal i ha remarcat que de les 77 queixes rebudes al llarg de l’any, 14 feien referència a la mala qualitat dels àpats que se serveixen al sociosanitari. Els usuaris –que són persones grans- i els seus familiars critiquen que és menjar dolent, insípid, gens apetible i repetitiu.
Davant de la demanda del Síndic, tots els grups reconeixen que ja eren coneixedors d’aquest problema al centre municipal i, tot i que la gestió és responsabilitat de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, estan disposats a treballar per millorar les condicions dels usuaris. De fet, els representants polítics recorden que en el mandat anterior es va aprovar per unanimitat intentar recuperar la gestió del centre i oferir el servei des de l’Ajuntament.
El regidor Albert Robert, de CDC, ha recordat que hi ha comissions de control del servei i, a més, l’alcalde forma part del consell rector per poder fer arribar la voluntat dels lloretencs a la Corporació.
Marc Fuertes, líder del MILLOR, reclama que cal més contundència amb la Corporació, ja que el problema del menjar al sociosanitari se suma a tots els aspectes que l’organisme gestiona malament i amb un únic criteri de benefici econòmic. En aquest sentit, Fuertes proposa que es retiri la cessió dels terrenys de Fenals perquè la Corporació hi ubiqui el servei de rehabilitació.
El portaveu del PSC, Antonio Lorente, veu amb bons ulls que hi hagi una comissió de control per acabar amb una situació que titlla “d’inhumana”.
Jordi Orobitg, des d’ERC, critica que la Corporació es basi únicament en criteris econòmics a l’hora d’oferir els serveis i creu que cal fer arribar totes les preocupacions dels lloretencs a la conselleria de Salut.
Per la seva banda, Xavier Rodríguez Pacios, d’ICV – EUiA, recorda que el problema ve de lluny i lamenta que l’anterior equip de govern no fes res al respecte.
Des de C’s, Jordi Hernández també veu amb bons ulls que es controli el servei de prop i creu que totes les formacions sumaran esforços en un mateix sentit.
No veu tan clar que hi hagi unanimitat el portaveu d’ELLSSP, Paulino Gracia, que opina que hi ha interessos polítics pel mig, i assegura que aquest tipus de problemes es donen quan s’opta per privatitzar serveis.
El regidor no adscrit, Enric Martínez, ha remarcat el seu interès per recuperar la gestió de l’hospital sociosanitari des de l’Ajuntament, malgrat la dificultat.
Com hem dit, el nombre total de queixes registrades pel Síndic el 2015 va ser de 77. Una quantitat superior a la de l’any anterior; fet que Teixidor atribueix al fet que el servei cada cop és més conegut per la ciutadania i assenyala concretament que l’augment de queixes no vol dir, ni molt menys, que cada cop l’administració funcioni pitjor.