7.2 C
Lloret de Mar

Ha mort l’historiador i erudit Agustí Maria Vilà i Galí, als 92 anys

Aquest dilluns al matí ha mort l'historiador i erudit local, Agustí Maria Vilà i Galí, a l'edat de 92 anys (va néixer l'any 1922).

Agustí Maria Vilà i Galí
Agustí Maria Vilà i Galí

Darreres Notícies

Aquest dilluns al matí ha mort l’historiador i erudit local, Agustí Maria Vilà i Galí, a l’edat de 92 anys (va néixer l’any 1922).  Fill de lloretencs, personatge públic, estimat per tothom, va ser entrevistat en diverses ocasions per Nova Ràdio Lloret. Una vegada, va definir-se de la manera següent: “sóc un lloretenc que, com molts altres, estima molt Lloret i que quan no hi és es deleix per tornar-hi“.

servicios profesionales jimenez

Expert en la marina mercant, va escriure un bon grapat de llibres. Estava especialment interessat en l’estudi de la història marinera de Lloret. A més de ser enginyer industrial, va formar part del consell rector del butlletí Sesmond de l’Arxiu Municipal.

Qui el coneixia, assegura que era un gran estudiós, una persona cultura i amb molta curiositat.

Reproduïm tot seguit l’escrit que ha fet Salvador Palaudelmàs al grup de Facebook “Tu no ets de Lloret si no…”:

‘Als 92 anys, ens ha deixat un gran lloretenc, l’Agustí Maria Vilà i Galí. Autor d’obres importants sobre el passat mariner de la nostra vila, amb obres com “Les nostres veles”, “Navegants i Mercaders”, “La Marina Mercant de Lloret de Mar”, i moltes més obres com la dedicada a l’església parroquial de Sant Romà, al centenari del Col·legi de la Immaculada Concepció, o a la Confraria de Sant Elm, de la que fou Obrer Major i revitalitzà; també va participar activament en la restauració del temple parroquial, des de la Fundació Sant Romà.

El comiat serà al temple parroquial de Lloret demà dimarts dia 10 a les 11h del matí. Descansi en pau’.

En el ‘Bon Dia Bona Hora’ d’aquest dimarts recuperarem declaracions d’Agustí Maria Vilà i Galí fetes a la nostra emissora.

L’enterrament serà aquest dimarts, a les 11 hores, a la parròquia de Sant Romà. 

spot_img

El + Vist