28 C
Lloret de Mar
Detall del cartell de l'activitat, amb Carles Estapé al centre

Homenatge al desaparegut Carles Estapé, amb els moters i la Flama del Canigó

Va ser qui va iniciar aquesta tradició catalana a Lloret, quan era president d'Òmnium Cultural a la Selva Marítima.

Detall del cartell de l'activitat, amb Carles Estapé al centre

Darreres Notícies

El proper dijous, com cada 23 de juny, arriba a Lloret la Flama del Canigó. Enguany però l’acte pren un caire especial, en homenatge a Carles Estapé, desaparegut mesos enrere. Estapé va ser qui va iniciar aquesta tradició catalana a Lloret, quan era president d’Òmnium Cultural a la Selva Marítima.

- Publicitat -

De fet, va ser qui va descobrir l’arribada de la Flama als moters, els quals la porten ben motoritzada fins a Lloret. El seu representant, Emili Olivé, detalla que l’homenatge a Carles Estapé consistirà en “dir unes paraules, li donarem una placa a la seva vídua i farem un minut de silenci… el recordarem, com fem cada dia” i afegeix que “també portarem la Flama del Canigó, una tradició catalana molt bonica que ens va fer descobrir en Carles”.

A banda del record a Carles Estapé, des de l’Ajuntament es fa una crida a la població a l’hora de rebre a Lloret la Flama del Canigó. El regidor de Cultura, Albert Robert, subratlla que “dóna el tret de sortida a la foguera de Sant Joan, a on arriba el foc que comença al Canigó“.

El proper dijous, vigília de Sant Joan, els actes de revetlla comencen a les 18 hores. Serà quan els moters surtin cap a Vidreres a recollir la Flama del Canigó, un trajecte obert a tothom. Un cop arribin a Lloret, sobre les 20:30 h, allà la lliuraran a les autoritats municipals, es llegirà el manifest i tot seguit hi haurà coca i cava per als assistents a la plaça de la Vila.

spot_img

El + Vist