8.2 C
Lloret de Mar

La vacunació de la població, clau per aquesta temporada turística a la demarcació

Així ho han exposat els candidats gironins, en el debat organitzat aquest dijous per la Taula Gironina de Turisme.

El debat d'aquest dijous amb els candidats i la Taula Gironina de Turisme.
El debat d'aquest dijous amb els candidats i la Taula Gironina de Turisme.

Darreres Notícies

Els candidats polítics gironins creuen que arribar al màxim de població vacunada serà clau de cara a la temporada turística a la demarcació de Girona. A més, coincideixen en la importància d’oferir una bona comunicació a la ciutadania respecte a la situació de pandèmia.

servicios profesionales jimenez

Així ho han exposat en el debat electoral que s’ha fet aquest dijous a la tarda, organitzat per la Taula Gironina de Turisme.

Al llarg de l'any passat es va celebrar el Debat 2020 (Taula Gironina de Turisme)
Al llarg de l’any passat es va celebrar el Debat 2020 (Taula Gironina de Turisme)

L’objectiu del debat era conèixer quines propostes fa cada partit en l’àmbit turístic i com preveu enfocar les polítiques per millorar el turisme a Catalunya i, en concret, a les comarques gironines. Com a representant de Cs ha parlat José María Cano, que ha remarcat la voluntat d’ampliar les ajudes directes als empresaris i autònoms i, sobretot, elaborar estratègies en sintonia amb el sector turístic.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, també ha participat al debat com a candidat del PDeCAT per Girona. Per aquesta formació el turisme té molt de pes i cal apostar-hi fort. Jaume Dulsat ha explicat que dels 36.000 milions d’euros de pressupost de la Generalitat, només 155 milions es destinen al turisme; això representa només un 0,43%, quan el turisme genera un 14% del PIB. Per al PDeCAT és imprescindible incrementat aquesta quantitat creant una Secretaria General de Turisme. 

L’altre lloretenc que ha participat a la sessió és Jordi Orobitg, com a número 6 d’ERC a la llista gironina. La proposta dels republicans en l’àmbit turístic passaria per fomentar un decreixement.

Alicia Romero, del PSC, creu que, a curt termini, calen ajudes directes; però a mig i llarg termini cal apostar per una transformació del sector. La representant dels socialistes ha exposat la necessitat d’impulsar un Pla Nacional de Turisme de Catalunya. En una línia semblant, Joan Carles Gallego, d’En Comú Podem, ha parlat d’un Pacte Nacional de Turisme liderat per l’administració pública.

Des de la CUP, Natàlia Sànchez ha posat per davant de tot la necessitat d’una renda bàsica i les ajudes a les empreses que tinguin bones pràctiques i als petits empresaris i autònoms.

Eva Trias, del PP, ha fet tres propostes bàsiques per facilitar l’accés dels turistes a Catalunya. D’una banda, la millora d’infraestructures bàsiques, com aconseguir el baixador del TGV a Girona o l’adequació de diverses carreteres; d’altra banda, la gratuïtat dels peatges i l’IVA superreduït.

Finalment, Joan Canadell, com a representant de Junts per Catalunya, ha dit que cal fomentar l’anomenat turisme intel·ligent.

La Taula Gironina de Turisme ha organitzat aquest debat amb l’objectiu que les diferents formacions exposessin les seves propostes de cara a les eleccions del 14F i de quina manera tenen previst impulsar els reptes que es van plantejar en el Debat 2020, celebrat al llarg de l’any passat.

spot_img

El + Vist