1.7 C
Lloret de Mar
Preparant el protocol (Ajuntament de Lloret de Mar)

Protocol electoral: control d’accessos, cues limitades i circuit d’un sol sentit

Preparant el protocol (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha elaborat un dispositiu especial de coordinació per a la jornada electoral d’aquest diumenge amb l’objectiu de garantir la seguretat sanitària de tothom.

El regidor de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC), Xavi Flores, remarca que una de les principals diferències amb altres comicis és que es farà un control d’accés i l’aforament dins dels col·legis electorals serà limitat.

En concret, el protocol inclou un controlador d’accessos a l’entrada de cada un dels col·legis electorals amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i un altre controlador a l’interior dels edificis per organitzar les cues i controlar el flux dels votants dins dels col·legis, per garantir el manteniment de les distàncies de seguretat i l’ús obligatori de la mascareta.  A dins dels col·legis electorals hi haurà dues cues: una per a consultes i una altra per anar directament a votar.

Per evitar que els electors es creuin entre ells, es marcarà un circuit amb un únic sentit. Això és possible gràcies als nous col·legis electorals. Ja vam avançar fa temps que l’Ajuntament havia decidit canviar la majoria de seus per garantir que les eleccions es fessin en llocs espaiosos que permetessin garantir el compliment de les mesures per la Covid-19. Així doncs, es manté la Casa de la Cultura, però les escoles es canvien pel Pavelló Municipal d’Esports, el Pavelló del Pompeu Fabra i el Teatre municipal.

Pel que fa al protocol de neteja, s’oferirà de manera permanent i amb especial reforç a les zones comunes, com poden ser les taules i les cabines. A cada punt de votació hi haurà també gel hidroalcohòlic i un recordatori de les mesures sanitàries bàsiques.

També cal recordar que s’han establert uns horaris preferents de votació que, tot i que no són obligatoris, són molt recomanables per reduir el risc de contagi. Els primers seran els col·lectius de risc, a qui s’ha reservat la franja del matí, de nou a dotze; des del migdia fins a les set de la tarda, la idea és que voti la població en general; i de set a vuit del vespre és previst que votin les persones en quarantena, és a dir, positius de Covid, contactes estrets i sospitosos.

Amb tot plegat, el regidor està convençut que, si tothom és responsable, la jornada electoral de diumenge serà completament segura. I afegeix que, per sort, la incidència del coronavirus a Lloret ara mateix és molt baixa.

El protocol que s’implementarà a Lloret segueix les directrius de la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals. Recordem que aquest diumenge, a Lloret, tenen dret a vot un total de 20.123 espanyols residents i 815 electors residents a l’estranger.

spot_img

El + Vist