14.1 C
Lloret de Mar
El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, i la portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant la declaració institucional sobre l'ajornament de les eleccions. 15 de gener del 2021.

El Govern deixa sense efecte la convocatòria del 14-F i anuncia les eleccions per al 30 de maig

El govern firma el decret d'ajornament de les eleccions del 14F "perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot".

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, i la portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant la declaració institucional sobre l'ajornament de les eleccions. 15 de gener del 2021.

Darreres Notícies

El Govern ha signat aquest divendres a la tarda el decret d’ajornament de les eleccions, en què deixa sense efecte la convocatòria del 14-F. Ho ha fet en una reunió del consell executiu extraordinari que s’ha celebrat després de la taula de partits on el Govern ha plantejat endarrerir els comicis fins al 30 de maig.

Així, en una declaració institucional, el vicepresident del Govern en funcions i la consellera de Presidència, Pere Aragonès i Meritxell Budó, han anunciat que els comicis se celebraran el 30 de maig -es convocaran més endavant- i han justificat la decisió “perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot”. L’executiu haurà de fer altres modificacions, com ara una modificació del cens electoral.

El president del parlament, Roger Torrent; el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès; i la portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, presidint la taula de partits sobre el 14-F.

D’una banda, el decret deixa sense efecte la celebració de les eleccions convocades pel 14 de febrer. De l’altra, concreta que els comicis es convocaran perquè tinguin lloc el dia 30 de maig de 2021, “prèvia anàlisi de les circumstàncies epidemiològiques” i amb la deliberació prèvia del Govern. El vicepresident del Govern en funcions signarà un nou decret amb la nova convocatòria.

Pere Aragonès ha signat el decret que deixa sense efecte la convocatòria d’eleccions del 14 de febrer.

Després d’alertar que les pròximes setmanes seran “molt difícils” a nivell sanitari, Aragonès ha argumentat que el trasllat al 30 de maig ha de servir perquè les eleccions no coincideixin amb el pic de la tercera onada: “Que ningú hagi de renunciar al seu dret a vot per por a contagiar-se. Volem salvar vides i volem preservar el dret a vot de tothom”.

Ha assegurat que el Govern ho tenia “tot a punt” perquè les eleccions es poguessin fer el 14-F, però que “l’actual evolució” feia que votar com estava previst fos “un risc inassumible a nivell sanitari i un perjudici per la participació que ha de legitimar el procés democràtic”. Preveu que la nova data al calendari comptarà “amb un clima menys propici per la pandèmia i amb una part de la població ja vacunada“.

spot_img

El + Vist