23.5 C
Lloret de Mar
El ple del passat divendres

L’Ajuntament de Lloret insta el departament de Salut a elaborar un pla de xoc per reduir les llistes d’espera

Tots els grups, excepte Cs, aproven una moció que reclama una sanitat 100% pública.

El ple del passat divendres

Darreres Notícies

Lloret de Mar reclama una sanitat 100% pública. Al ple de divendres passat es va aprovar una moció impulsada per Lloret en Comú per instar el Govern català i les forces polítiques representades al Parlament de Catalunya perquè aprovin un increment pressupostari dràstic en l’àmbit de la Salut, per garantir així el compliment dels compromisos d’inversions.

La moció ha comptat amb el suport de tots els grups, excepte Ciutadans. La majoria assenyala que “arran de la pandèmia, s’han vist les retallades i mancances del servei, el qual s’ha prestat bé amb esforços de part de la plantilla”. Des de Lloret en Comú assenyalen que es tracta d’una moció “presentada pels treballadors de Salut”.

Escolta els diferents portaveus, en l’arxiu adjunt: Jordi Sais (Junts per Lloret), Jordi Hernández (Cs), Jordi Orobitg (ERC), Miguel Gracia (Lloret en Comú), Francisco Pastor (PSC), Lluïsa Baltrons (Força Lloret), Cristian Fernández (regidor no adscrit).

L’Ajuntament insta el Departament de Salut a elaborar un pla de xoc per reduir les llistes d’espera de les atencions que s’han vist alterades per la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19; i garantir EPIS en condicions i proves PCR o serologies per a tota la plantilla sanitària.

La moció també reclama que es recuperi el 5% del salari que es va retallar el 2010 a aquest col·lectiu.

Per vetllar per un sistema sanitari 100% públic i abordar les reivindicacions dels col·lectius professionals, es demana la creació d’una mesa de negociació on hi hagi representats tots els agents implicats en l’atenció sanitària, amb presència de sindicats, col·legis professionals i entitats representatives del personal que depèn del departament.

spot_img

El + Vist