29.1 C
Lloret de Mar
El ple d'aquest divendres

L’Ajuntament de Lloret reclama una sanitat 100% pública

És una de les mocions que s'han aprovat al ple d'aquesta tarda, en què també s'ha mostrat el rebuig a la monarquia espanyola, entre altres coses.

El ple d'aquest divendres

Darreres Notícies

Lloret de Mar reclama una sanitat 100% pública. El ple ha aprovat una moció impulsada per Lloret en Comú per instar el Govern català i les forces polítiques representades al Parlament de Catalunya perquè aprovin un increment pressupostari dràstic en l’àmbit de la Salut i garantir així el compliment dels compromisos d’inversions.

A més, l’Ajuntament lloretenc insta el Departament de Salut a elaborar un pla de xoc per reduir les llistes d’espera de les atencions que s’han vist alterades per la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19; i a garantir EPIS en condicions i proves PCR o serologies per a tota la plantilla sanitària. La moció també reclama que es recuperari el 5% del salari que es va retallar el 2010 a aquest col·lectiu.

Per vetllar per un sistema sanitari 100% públic i abordar les reivindicacions dels col·lectius professionals adscrits al servei, es demana la creació d’una mesa de negociació on hi hagi representats tots els agents implicats en l’atenció sanitària, amb presència de sindicats, col·legis professionals i entitats representatives del personal que depèn del departament.

L’Ajuntament crearà una oficina per les ajudes de la Covid-19 si l’Estat la subvenciona

L’Ajuntament demana al Govern espanyol una partida pressupostària perquè els consistoris puguin crear una oficina d’informació i assessorament sobre els ajuts i les subvencions que es poden sol·licitar vinculades amb la crisi del coronavirus.

La decisió s’ha pres arran d’una moció presentada pel PSC que s’ha aprovat amb una esmena de l’equip de Govern, de Junts per Lloret, ERC i els quatre regidors no adscrits. La proposta dels socialistes era crear aquesta oficina que servís per centralitzar en un únic espai totes les accions que s’estan fent des del consistori per ajudar la ciutadania a fer front a la crisi provocada per la Covid-19.

El govern ha argumentat que les diferents àrees del consistori estan fent una molt bona feina al respecte i, a més, s’han reforçat diferents departaments amb vuit persones durant dos mesos. I assegura que ara mateix no hi ha recursos per crear l’oficina.

Això sí, la moció ha prosperat amb una esmena que marca que per fer realitat l’oficina s’insta el Govern espanyol perquè habiliti una partida pressupostària perquè els ajuntaments la creïn. Només si es rep aquesta ajuda, el consistori lloretenc tirarà endavant la proposta.

La moció amb l’esmena de l’equip de govern s’ha aprovat amb el vot afirmatiu de Junts per Lloret, ERC i els quatre regidors no adscrits, mentre que s’han abstingut Lloret en Comú, el PSC i Força Lloret. Per la seva banda, C’s hi ha votat en contra. Totes les formacions de l’oposició veien bé la proposta socialista per centralitzar la sol·licitud de totes les ajudes en una finestra única.

Rebuig a la monarquia espanyola

D’altra banda, l’Ajuntament rebutja la monarquia espanyola, que considera “corrupte i hereva del franquisme”,  i reclama que s’investiguin les presumptes irregularitats comeses per alguns dels seus membres. El ple ha aprovat una moció de Junts per Lloret i ERC, que han comptat amb el suport de Lloret en Comú i Força Lloret.

El text demana al Congrés de Diputats que constitueixi una comissió d’investigació al respecte, que clarifiqui també les possibles influències de la monarquia en la política diplomàtica i comercial de l’Estat espanyol amb l’Aràbia Saudita.

A més, la moció reclama l’abdicació del rei Felip VI i que el president del Govern espanyol convoqui un referèndum per decidir si a Espanya hi ha d’haver una monarquia o una república. El PSC i els regidors no adscrits s’han abstingut, mentre que C’s hi ha votat en contra.

Regulació del sector del taxi

D’altra banda, els taxis que puguin transportar mascotes hauran de portar un adhesiu identificatiu que ho especifiqui; i els que no el duguin, no podran transportar animals. És un dels aspectes més destacats de la nova ordenança que regula el servei de taxi a Lloret de Mar, aprovada al ple d’aquesta tarda.

Un altre aspecte destacat és que la nova normativa marca que almenys el 20% del total de la flota de taxis del municipi haurà d’estar adaptada per a les persones amb mobilitat reduïda. Tot plegat són demandes que va fer el Consell del Taxi i que s’incorporen a l’ordenança que renova i millora la que s’havia aprovat el 2016.

Al ple hi han donat suport totes les formacions excepte el PSC, que s’ha abstingut. Amb aquesta aprovació inicial, el text passa a exposició pública durant 30 dies perquè tothom que ho vulgui pugui presentar al·legacions. En cas que no se’n presentin, l’ordenança passarà a estar aprovada de manera definitiva i, per tant, podrà entrar en vigor.

Jordi Capdevila, jutge de pau quatre anys més

El ple també ha escollit Jordi Capdevila com a Jutge de Pau de Lloret de Mar per als propers quatre anys. Capdevila exerceix actualment aquest càrrec, des que el 2016 el va agafar per primera vegada. A banda de Capdevila, també havien presentat candidatura Josep Maria Ribera, Antoni Alsina, Antoni Garcia i Darwin Austrich.

 

Les mascaretes de Lloret de Mar

A partir d’un prec de Força Lloret, l’equip de govern s’ha compromès a treballar per posar a la venda les mascaretes blaves amb el logotip de Lloret de Mar que ha repartit entre tota la plantilla municipal.

El regidor Xavi Flores, amb la mascareta de Lloret (NRLL)

D’aquesta manera, tothom que vulgui podrà tenir la mascareta amb el nom del municipi a un preu simbòlic.

 

 

spot_img

El + Vist