Dimarts, 2 març 2021
10.7 C
Lloret de Mar
El ple del passat divendres

Lloret demana al govern espanyol una partida per crear una oficina d’ajuts pel coronavirus

La decisió s’ha formalitzat en el ple, arran d’una moció del PSC, aprovada amb una esmena de l’equip de govern.

El ple del passat divendres

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

L’Ajuntament de Lloret de Mar dona suport a impulsar una Llei d’Amnistia

Així s'ha aprovar arran d'una moció de Junts per Lloret i ERC, amb el suport de Força Lloret i l'abstenció dels regidors no adscrits. Cs, Lloret en Comú i PSC, molt crítics, hi han votat en contra.

Lloret tindrà un Consell Municipal de les Arts i la Cultura

Així s'ha aprovat per unanimitat al ple d'aquest dilluns amb l’objectiu d'enfortir l’activitat i el teixit cultural de la població i la seva projecció cap a l’exterior.

Les terrasses hauran de tancar-se a la una, excepte en les zones turístiques

És una de les principals novetats de l'ordenança de via pública, que aquest dilluns s'ha aprovat de manera definitiva.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

L’Ajuntament de Lloret de Mar demana al govern espanyol una partida pressupostària per crear una oficina per gestionar els ajuts vinculats a la crisi del coronavirus. La decisió s’ha formalitzat en el ple del passat divendres, arran d’una moció presentada pel PSC, la qual es va aprovar amb una esmena de l’equip de govern (Junts per Lloret, ERC i els quatre regidors no adscrits).

La proposta dels socialistes era crear una oficina que centralitzés totes les accions per ajudar la ciutadania a fer front a la crisi provocada per la Covid-19. El govern va argumentar que les diferents àrees de l’Ajuntament estan fent bona feina al respecte i, a més, s’han reforçat un seguit de departaments amb vuit persones durant dos mesos. Però conclou que ara mateix no hi ha recursos per crear l’oficina.

Per això, la moció finalment va prosperar amb l’esmena que insta el Govern espanyol a crear una partida pressupostària que permeti fer realitat aquesta oficina, la qual funcionaria com a finestreta única.

La moció amb l’esmena de l’equip de govern es va aprovar amb el vot afirmatiu de Junts per Lloret, ERC i els quatre regidors no adscrits, mentre que s’han abstingut Lloret en Comú, el PSC -que s’ha mostrat “decebut”- i Força Lloret. Per la seva banda, C’s hi ha votat en contra. Tota l’oposició veia bé la proposta de centralitzar la sol·licitud de totes les ajudes en una finestra única.

Escolta tots els portaveus en l’arxiu adjunt: Jordi Sais (Junts per Lloret), Jordi Hernández (Cs), Jordi Orobitg (ERC), Miguel Gracia (Lloret en Comú), Francisco Pastor (PSC), Lluïsa Baltrons (Força Lloret), Cristian Fernández (regidor no adscrit).

- Publicitat -

El + Vist

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica