18.8 C
Lloret de Mar
Cotxes circulant pel passeig

L’Ajuntament proposa crear 5.600 aparcaments per a residents i turistes

Cotxes circulant pel passeig

Darreres Notícies

Amb l’objectiu de facilitar l’aparcament durant l’estiu, l’Ajuntament proposa crear 5.600 places que siguin diferents per a veïns que per a turistes. Ho recull el Pla de Mobilitat, que marca la línia a seguir durant els propers deu anys.

El concepte d’aquestes places recorda a la zona verda de Barcelona. Però el regidor de Mobilitat, Ignasi Riera, ha volgut deixar clar que no necessàriament han de ser espais de pagament. Això, diu, és un aspecte que caldrà debatre quan arribi el moment.

El regidor no ha detallat on s’hauran d’ubicar aquestes places, perquè la previsió és poder-ne crear a tots els barris del municipi on hi hagi més cotxes que aparcaments. De fet, la xifra de 5.600 places s’ha calculat mirant la diferència entre el nombre de turismes que hi ha a Lloret i la quantitat d’aparcaments.

El Pla de Mobilitat també preveu la creació del carril bus que ha d’unir Lloret i Blanes. Un projecte que la Generalitat té sobre la taula i els ajuntaments estan pendents de si el Govern català l’inclou en els propers pressupostos o no. Per al regidor de Lloret és una necessitat molt clara per als dos municipis.

Un altre aspecte que detalla el Pla és la conversió de Lloret en un municipi cent per cent accessible. En aquest sentit, fa referència a eliminar totes les barreres que es poden trobar les persones que tinguin mobilitat reduïda, però també la resta de veïns en moments determinats.

El Pla de Mobilitat preveu accions que pugen un total de deu milions d’euros.

spot_img

El + Vist