Dissabte, 6 març 2021
10.7 C
Lloret de Mar
Cotxes circulant pel passeig

L’Ajuntament proposa crear 5.600 aparcaments per a residents i turistes

Cotxes circulant pel passeig

Darreres Notícies

Dulsat tem que el repartiment de les ajudes es converteixi en “cafè per a tothom”

Ha estat en l'acte 'Nous paradigmes competitius en les destinacions de sol i platja', organitzat aquest dijous per la patronal turística Exceltur.

La restauració pot obrir fins a les 17h a partir el proper dilluns

L’alcalde de Lloret dona la benvinguda a les noves mesures i amb la mirada posada ja a l’estiu assegura que "ara hi ha molt en joc".

L’equip del videoclip ‘No calles’ està format sobretot per dones joves de Lloret

El projecte, que busca conscienciar en contra de la violència masclista, s'estrena aquest dissabte (19h) al Teatre de Lloret de Mar.

Adrià Calaf, de l’escola Àngels Alemany, és el guanyador del concurs d’Aqualia

El certamen té per objectiu mostrar el cicle de l’aigua i conscienciar sobre la importància de fer-ne un ús sostenible.

Tres detinguts per cultivar 516 plantes de marihuana en una casa de Lloret de Mar i punxar la llum

Els Mossos d'Esquadra van descobrir la plantació gràcies a la col·laboració ciutadana.

Amb l’objectiu de facilitar l’aparcament durant l’estiu, l’Ajuntament proposa crear 5.600 places que siguin diferents per a veïns que per a turistes. Ho recull el Pla de Mobilitat, que marca la línia a seguir durant els propers deu anys.

El concepte d’aquestes places recorda a la zona verda de Barcelona. Però el regidor de Mobilitat, Ignasi Riera, ha volgut deixar clar que no necessàriament han de ser espais de pagament. Això, diu, és un aspecte que caldrà debatre quan arribi el moment.

El regidor no ha detallat on s’hauran d’ubicar aquestes places, perquè la previsió és poder-ne crear a tots els barris del municipi on hi hagi més cotxes que aparcaments. De fet, la xifra de 5.600 places s’ha calculat mirant la diferència entre el nombre de turismes que hi ha a Lloret i la quantitat d’aparcaments.

El Pla de Mobilitat també preveu la creació del carril bus que ha d’unir Lloret i Blanes. Un projecte que la Generalitat té sobre la taula i els ajuntaments estan pendents de si el Govern català l’inclou en els propers pressupostos o no. Per al regidor de Lloret és una necessitat molt clara per als dos municipis.

Un altre aspecte que detalla el Pla és la conversió de Lloret en un municipi cent per cent accessible. En aquest sentit, fa referència a eliminar totes les barreres que es poden trobar les persones que tinguin mobilitat reduïda, però també la resta de veïns en moments determinats.

El Pla de Mobilitat preveu accions que pugen un total de deu milions d’euros.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Bernat Ribera accedeix per primera vegada a les semifinals d’una Copa d’Europa d’snowboard cross

El lloretenc va competir amb doble cita a Àustria: dissabte, va ser setzè, mentre que diumenge va acabar en el setè lloc.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.