Una entitat de nova creació a Lloret, l'Associació de Barques d'Esbarjo, es queixa que la Confraria de Pescadors li fa pagar una quota anual per tenir les embarcacions a Sa Caleta. Critiquen el cost de la quota i que no saben a què es destinen els diners.
Des de la Confraria, però, contesten que és una quantitat simbòlica -que va dels 50 als 200 euros- que fan servir per a tasques de manteniment.
Antigament, els pescadors de Lloret tenien la barca a Can Garriga. Fa uns anys van arribar a un acord amb l'Ajuntament, que els va permetre una concessió per deixar les embarcacions a Sa Caleta. Segons el president de la nova entitat, Narcís Pujolar, “no hi ha cap concessió aquí, els pescadors són a Cala Canyelles i no volem dependre d’ells”.
La Confraria de Pescadors reconeix que hi ha un error de tràmit en la concessió que esperen solucionar si, de nou, tiren endavant el procediment.
El president de l'ens, Toni Pujol recorda que quan va agafar el càrrec, Sa Caleta era un sector en mal estat. “Estava malmès, amb estris vells, rovellats, cables trencats, a la caseta no hi havia llum, goteres… les despeses pugen més de 20.000 euros”, explica. Aquests diners es financen amb la quota dels socis (són uns 70). També compten amb una subvenció de la Generalitat i una hipoteca dels equipaments de la confraria.
Però l'ens vol anar més enllà i reordenar les 26 embarcacions que hi ha a Sa Caleta. “Posar-les en tres fileres de prestatges, quedarà més arraconat i en cabran més” relata Pujol, que conclou que "no es trenca la imatge ni res”.
L'associació de Barques d'Esbarjo no hi està d'acord, perquè el projecte preveu instal·lar estructures de ferro a Sa Caleta. Consideren que es malmetrà la imatge emblemàtica d'aquest indret.
Al ple municipal de dilluns passat, el PSC va demanar explicacions a l'equip de govern sobre la situació de Sa Caleta i del projecte. Joan Carles Amaya argumenta que “ha de prevaldre la imatge de Sa Caleta i la convivència dels usuaris”, sense descartar la iniciativa de la Confraria.
La resposta de l'equip de govern la dóna el regidor de Platges. Santiago Ontañón (PP) recorda que Sa Caleta no és una zona d'amarratge però “hem reservat 450 metres per dipositar barques, la Generalitat ho ha d’autoritzar i després cal arribar a un acord amb les tres parts”.