14.9 C
Lloret de Mar

Lectura d’una carta de suport mutu per a les dones que pateixen violències per commemorar el 25-N

Un grup de dones lloretenques de diferents nacionalitats han escrit una carta conjunta, que llegiran aquesta tarda (18h) a la Plaça de la Vila.

Imatge promocional de l'acte (PLAC)
Imatge promocional de l'acte (PLAC)

Darreres Notícies

Un grup de dones de diferents nacionalitats i religions han decidit unir esforços i redactar una carta conjunta de suport mutu per a totes les dones que pateixen violències. La iniciativa l’ha impulsat el Pla Local de Ciutadania, amb el suport del Pla de desenvolupament comunitari, la Tarda Jove, l’associació l’Aurora, l’Espai Famílies i Càritas Lloret.

servicios profesionales jimenez

Les dones que han participat en el projecte han estat un mes treballant-hi i han traduït la carta a cinc idiomes per poder arribar al màxim de dones possible.

Una de les trobades per preparar la carta (PLAC)
Una de les trobades per preparar la carta (PLAC)

Una tècnica comunitària, Lobna Dahech, explica que l’objectiu és mostrar ple suport a totes les dones que pateixen algun tipus de violència.

“Amb aquesta carta no volem exigir res a les dones, només dir-los: Estem amb vosaltres i la lluita és de totes

Lobna Dahech

La lectura es complementarà amb una performance per denunciar els assassinats per violència de gènere. En aquest sentit, les organitzadores lamenten que, en el conjunt de l’Estat espanyol, oficialment només hi ha comptabilitzades 37 víctimes, quan la xifra real arriba a les 66. Per això elles posaran 66 sabates, una per a cada dona, i també sis sabates petites per denunciar la violència vicària.

“Posarem 66 sabates amb el nom de dones assassinades per violència de gènere i 6 sabates d’infants per denunciar la violència vicària”

Lobna Dahech

La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, creu que és molt positiu que s’impulsin iniciatives com aquesta, que contribueixen a sensibilitzar la població.

“Tot el que sigui visibilitzar i sensibilitzar la ciutadania és molt positiu i cal dir prou a aquest sistema patriarcal”

Arantxa Jiménez

La lectura conjunta de la carta de suport mutu a les dones que pateixen violències i la performance començaran a les sis de la tarda a la Plaça de la Vila. En cas de pluja, l’acte es traslladaria a la sala de plens de l’Ajuntament.

spot_img

El + Vist