22.1 C
Blanes
Legna Tabares

Legna Tabares, al Festival de Guitarra del Mediterrani

L'actuació de la jove guitarrista cubana es farà avui dijous, a les 21 hores, a l'església parroquial de Sant Romà.

Legna Tabares

Darreres Notícies

Legna Tabares és l’artista convidada aquest vespre al Festival de Guitarra del Mediterrani, que, com cada dijous, portarà música a l’església parroquial de Sant Romà.

Legna Tabares, d’origen cubà, es va graduar a la Universitat de les Arts de l’Habana amb títol d’or el 2021 i, com a concertista, va poder participar en els principals esdeveniments culturals del país, com ara les Romerías de Mayo o les Fiestas de la Cultura Iberoamericana, entre altres. A més a més, va col·laborar amb el Frente de Afirmación Hispanista de México.

circo de las estrellas

El 2022, va obtenir una beca de la Fundación Carolina, que la va portar fins a Barcelona, per estudiar un màster al Conservatori Superior del Liceu, amb Guillem Pérez Quer. Aquí, entre altres coses, s’ha integrat a l’orquestra de guitarres de Barcelona.

Ella mateixa explica que per aquesta nit ha preparat un repertori de música espanyola i, “d’una manera especial, de compositors catalans o altres que no van néixer a Catalunya però la seva vida els va vincular, en algun moment, amb aquest territori”.

“Obres de Franciso Tárrega, Isaac Albéniz, algunes transcripcions de cançons populars catalanes que va fer Miquel Llobet, algunes danses espanyoles d’Enric Granados i, a més, inclouré una obra del paraguaià Agustín Barrios Mangoré i del cubà Ernesto Lecuona”

Legna Tabares

Algunes de les cançons que interpretarà Legna Tabares són fetes per a piano, però adaptades per a la guitarra. Per a ella, és una gran oportunitat que hi hagi un esdeveniment com el Festival de Guitarra del Mediterrani.

“Considero que és una magnífica oportunitat, tant per als músics com per al públic, ja que ens dona la possibilitat de tenir un apropament al repertori de la guitarra espanyola de diferents èpoques”

Legna Tabares

El concert de Legna Tabares, dins del Festival de Guitarra del Mediterrani, es farà avui, a les nou de la nit, a l’església de Sant Romà. El preu de l’entrada és de 10 euros.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist