20.1 C
Lloret de Mar

L’evolució dels arxius, a la portada del ‘Sesmond’

Darreres Notícies

Aquest vespre es presenta a Lloret de Mar el Sesmond, el butlletí que edita anualment l’Arxiu Municipal. En aquesta ocasió, l’article de portada fa referència a l’evolució dels mateixos arxius, que han passat de conservar documents històrics en suport de paper a guardar tot tipus de material digitalitzat. La regidora Ester Olivé subratlla que “els arxius s’han hagut de modernitzar” i que “el pas del paper a la digitalització permet donar rellevància a aquests serveis”.

L’article de portada va a càrrec de Lluís-Esteve Casellas, de l’arxiu de Girona. Obre el número 13 del butlletí Sesmond, que compta amb cinc articles més. Altres autors que hi colaboren són Joan Domènech, Marina García i Agustí Maria Vilà. El butlletí inclou “l’anàlisi d’una imatge dels anys ’30, que procedeix de Maria Assumpció Comas, en relació als autocars Mas, es veu l’evolució, el procés històric d’una empresa molt arrelada a Lloret”.

El Sesmond es complementa amb el resum de les activitats fetes per l’arxiu al llarg de l’any passat. Això és el que presentarà Joaquim Daban, l’arxiver municipal de Lloret, en l’acte d’aquest vespre a l’Ajuntament. També hi haurà alguns dels autors, que faran cinc cèntims dels articles que han escrit.

Tot plegat serà a partir de les 20 hores. El públic assistent rebrà un exemplar del butlletí Sesmond. L’edició en paper estarà disponible a partir de demà a l’arxiu i en dependències municipals. La versió digital, que cada cop té més demanda, es podrà consultar d’aquí a pocs dies.

spot_img

El + Vist