20.5 C
Lloret de Mar
Façana exterior de l'Arxiu Municipal de Lloret.

Lloret se suma a la Setmana Internacional dels Arxius

Enguany els articles del butlletí Sesmond es presenten amb uns videos amb els mateixos autors.

Façana exterior de l'Arxiu Municipal de Lloret.

Darreres Notícies

Lloret de Mar se suma a la Setmana Internacional dels Arxius. Tot i que el dia central és el 9 de juny, Dia Internacional dels Arxius, des del Consell Internacional que engloba aquests equipaments es promouen diferents activitats al llarg d’aquests dies.

La regidora de l’Arxiu, Anna García-Castany, destaca que jornades com aquestes donen “visibilitat a tota la feina que es fa des dels arxius”.

Amb motiu de la commemoració, el Servei d’Arxiu Municipal de Lloret presenta i fa difusió durant tota la setmana del nou número del Butlletí Sesmond, a través de les seves xarxes socials i del seu web.

El tècnic de l’Arxiu, Quim Daban, assenyala que els continguts són d’allò més variats: des d’articles sobre el segle XV fins a altres més recents, sobre “l’homosexualitat al Lloret dels anys ’60 o la creació de les primeres urbanitzacions del municipi, que és molt interessant“.

Es tracta del número 20 del butlletí Sesmond i la presentació es fa a través de vídeos, amb explicacions per part dels autors sobre els seus articles. Aquesta és la novetat d’enguany.

La Setmana dels Arxius se celebra sota el lema “Persones – Arxius – Vides”, amb diverses activitats, com conferències o visites guiades arreu del territori. Totes elles tenen per objectiu donar protagonisme als arxius catalans i a la tasca que s’hi fa en cadascun d’ells.

spot_img

El + Vist