9.2 C
Lloret de Mar
L'Arxiu Municipal de Lloret

Lloret se suma al Dia Internacional dels Arxius amb una doble celebració virtual

Avui (20:30h) ofereix una visita de les instal·lacions municipals i la presentació del butlletí SESMOND.

L'Arxiu Municipal de Lloret

Darreres Notícies

Així ha estat la Festa de la Cultura Lloretenca més insòlita

La gala va incloure els premis que no es van poder donar el 2020 per la pandèmia.

Lloret de Mar informa prop de 100 empresaris sobre els fons europeus de recuperació postCovid

Amb la voluntat de treballar el sector públic i privat plegats, per poder obtenir una de les línies de subvenció per a destinacions madures.

La Biblioteca, El Puntet i Can Saragossa expedeixen un total de 356 IdCATs al mes de març

A l’Oficina d’Informació i Informació Ciutadana (OIAC) se n’han fet 1.319, per la qual cosa el total es situa en 1.675 expedicions d’IdCATs.

S’obren les inscripcions de la 5a Night Trail, prevista el 26 de juny a Lloret de Mar

La prova compta amb dues distàncies: 7 km, una modalitat apta per a tothom, i una altra de 16 km, més exigent.

Últimes places per al Torneig de Pàdel Renault, que espera reunir 80 parelles

La 1a edició de la competició -amb categoria masculina, feminina i mixta- l'organitza el Club Pàdel Lloret, amb la col·laboració de la Piscina els propers 21, 22 i 23 de maig.

Avui és 9 de juny, Dia Internacional dels Arxius. Una jornada assenyalada al calendari que l’Arxiu de Lloret de Mar celebra amb una doble proposta virtual: aquest vespre oferirà una visita guiada per les instal·lacions de l’arxiu municipal i presentarà el butlletí SESMOND. Tot serà a distància, ja que la crisi sanitària no permet la commemoració habitual de cada any.

El número 19 de la publicació SESMOND conté articles sobre el rom Matusalem, de Montse Sala i David Barba; ‘el Lloret que va visitar la poetessa Dolors Monserdà’, de Roser Vila; o sobre el panteó Casanovas Terrats, de Montse Sala. El SESMOND inclou també informació sobre el contingut i tractament del fons Riera-Garriga, a càrrec de tres treballadors de l’arxiu: Marina Garcia, Xavi Orri i Jordi Padilla.

L’arxiver municipal Quim Daban destaca “un article que vincula el món de l’esport i l’arxiu, a càrrec de Fina Solà“. Afegeix que el SESMOND estarà disponible a la web de l’arxiu i que a partir de la setmana que ve es repartirà en format paper.

La presentació serà aquest dimarts, 9 de juny, a partir de les 20:30h, a través de la plataforma ZOOM. Les persones interessades en participar-hi han de contactar a través del correu arxiu@lloret.cat i així rebran l’enllaç. Es recomana tenir l’aplicació del ZOOM descarregada.

La regidora de l’arxiu, Anna García Castany, destaca “l’esforç” fet per la plantilla amb la celebració virtual d’avui així com la visita “a l’interior de l’arxiu, així coneixerem com es treballa i la feina que s’hi fa”. Convida els veïns a gaudir d’aquesta celebració a distància.

El Dia Internacional dels Arxius se celebra cada 9 de juny. És una jornada instaurada l’any 1948 pel Consell Internacional d’Arxius per commemorar la creació d’aquest organisme. La finalitat és obrir les portes de l’arxiu un dia a l’any perquè els ciutadans puguin conèixer de primera mà com es gestiona i es conserva tota la documentació que arriba a l’arxiu municipal de Lloret de Mar.

- Publicitat -

El + Vist

Vacunació de més de 300 persones avui al CAP del Rieral

Al llarg de tot el dia, es vacunaran 360 persones (majors de 79 anys), contactades prèviament per Salut.