Dimarts, 2 març 2021
10.7 C
Lloret de Mar
Una de les imatges que acompanyen un poema

L’institut Sant Quirze publica un blog amb els poemes sobre el confinament que ha escrit l’alumnat

El que havia de ser un simple treball escolar ha pres una nova dimensió pública i els poemes s'han publicat en un blog pel seu sorprenent valor testimonial i poètic.

Una de les imatges que acompanyen un poema

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

L’Ajuntament de Lloret de Mar dona suport a impulsar una Llei d’Amnistia

Així s'ha aprovar arran d'una moció de Junts per Lloret i ERC, amb el suport de Força Lloret i l'abstenció dels regidors no adscrits. Cs, Lloret en Comú i PSC, molt crítics, hi han votat en contra.

Lloret tindrà un Consell Municipal de les Arts i la Cultura

Així s'ha aprovat per unanimitat al ple d'aquest dilluns amb l’objectiu d'enfortir l’activitat i el teixit cultural de la població i la seva projecció cap a l’exterior.

Les terrasses hauran de tancar-se a la una, excepte en les zones turístiques

És una de les principals novetats de l'ordenança de via pública, que aquest dilluns s'ha aprovat de manera definitiva.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

L’alumnat del nou institut de Lloret, el Sant Quirze, ha elaborat un seguit de poemes que són testimoni de la pandèmia actual des del punt de vista dels adolescents de 12 anys que cursen primer d’ESO.

La professora de Llengua Catalana, Marta López del Castillo, assenyala que el que havia de ser un simple treball escolar ha pres una nova dimensió pública, ja que els poemes s’han publicat en un blog pel seu sorprenent valor testimonial i poètic.

Un dels dibuixos que acompanyen els poemes (Luciana Falagario)

La majoria d’alumnes, en els seus poemes, han remarcat la incomoditat d’estar tancats, però també altres aspectes, com ara l’homenatge al sector sanitari o les ganes de retrobar-se amb familiars i amics. Un altre punt a destacar és la reflexió de l’últim dia abans del confinament, quan els alumnes van anar a classe sense saber que era un dia determinant.

La professora assegura que, a banda del testimoni que deixen aquests alumnes, la qualitat poètica de les obres és molt remarcable. Els poemes, que es presenten acompanyats de dibuixos i fotografies, es poden consultar aquí.

Una de les fotografies que acompanyen els poemes (Àlex Medina)

D’altra banda, aquests dies l’institut Sant Quirze rep amb cita prèvia els alumnes que durant aquestes setmanes han tingut més problemes de connexió i d’adaptació a les noves tecnologies per assessorar-los i ajudar-los en tot el que faci falta. Marta López del Castillo argumenta que al setembre el curs podria començar semipresencialment i cal que tot l’alumnat estigui preparat per a les sessions virtuals. La professora lamenta que hi ha diversos alumnes del centre que han tingut problemes per poder seguir connectats durant el confinament i espera que es pugui resoldre amb garanties.

- Publicitat -

El + Vist

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica