El calendari interreligiós de Lloret de Mar és el primer que s’elabora a tot Catalunya en l’àmbit local. Aquesta vocació pionera es va posar de manifest en la presentació de l’esmentat calendari, dissabte passat, al Jardí de la Pau.
El document recull les festivitats i dates assenyalades de les esglésies catòlica, evangèlica, ortodoxa, així com de l’hinduisme, l’islam i el sikhisme. També inclou un mapa de la vila que assenyala les ubicacions dels diferents centres de culte, com la parròquia de Sant Romà, l’ermita de Sant Quirze, les tres mesquites, la gurdwara i la seu de l’església evangèlica de Filadelfia.
La presentació va reunir una setantena de persones, entre elles el director d’Afers Religiosos de la Generalitat. Enric Vendrell va destacar que el calendari “és una bona eina per mostrar la diversitat religiosa que hi ha a Lloret”.
La regidora Lluïsa Baltrons va recordar que el calendari és una iniciativa de la Taula de Diàleg Interreligiós, on hi ha representades les diferents comunitats religioses de la vila. Assenyala que “es fer palesa la necessitat de reconèixer l’altre i la seva identitat, les festivitats, allò més important de cada tradició en què hi ha més semblances del que pensem”.
En el decurs de la presentació, Enric Vendrell va donar una xifra: a Catalunya es practiquen tretze religions diferents. En aquest sentit, explica que “El govern treballa perquè aquesta diversitat sigui un fet positiu, una riquesa, perquè no fa tant de temps que això es dóna i n’hem d’aprendre”.
La presentació del calendari interreligiós va comptar amb una pregària conjunta per part de les diferents comunitats en què cada representant va llegir-ne un fragment en la seva llengua d’origen. Segons fonts municipals, el calendari no ha de ser un producte final sinó una eina de treball per a diferents sectors i persones. Qui en vulgui un, s’ha d’adreçar al Pla Local d’Acollida i Ciutadania de l’Ajuntament