Dissabte, 28 novembre 2020
13.7 C
Lloret de Mar
La zona d'on es vol extreure la sorra

Lloret rebutja l’anunci de l’Estat d’extreure 500.000 metres cúbics de sorra

El consistori lloretenc ha enviat un requeriment a Costes.

La zona d'on es vol extreure la sorra

Darreres Notícies

L’eliminació de la violència masclista és cosa de tots: homes i dones, societat i administracions

És un dels aspectes que posa de relleu el manifest institucional d'aquest any per commemorar el Dia Internacional per l'eliminació de la violència masclista. A Lloret s'ha celebrat aquest dissabte al migdia amb un acte virtual.

Lloret encén els llums de Nadal 2020

Les novetats d’enguany les trobem a la plaça de la Vila. On hi ha un arbre nou de Nadal format per cubs de colors i un gran paquet de 9 metres quadrats de regal que permet passar-hi per dins.

Lloret, el municipi gironí on han baixat més els delictes entre gener i setembre

Han baixat més de la meitat respecte de l’any passat, en què es van cometre 2.875 delictes, comparats amb els 1.284 d’enguany.

Un llibre recull les excavacions fetes durant més de 25 anys a Montbarbat

El jaciment destaca per la seva extensió, de més de 7.000 metres quadrats. Actualment se n’ha excavat només el 23%.

Esgotades les hores per vacunar-se de la grip al Puntet

Les persones que encara no us hagueu vacunat i ho vulgeu fer, podeu demanar cita fins el 22/12 al CAP de Lloret.

Davant de l’anunci de l’extracció de 500.000 metres cúbics de sorra d’una part de la platja de Lloret per part de l’Estat, per proveir Sant Antoni de Calonge, l’Ajuntament ha expressat el seu rebuig a aquesta actuació. Per aquest motiu, ha enviat un requeriment al Servei de Costes.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, lamenta que s’han assabentat d’aquesta actuació a través dels mitjans de comunicació i que ni tan sols saben exactament d’on es vol extreure la sorra. Això sí, remarca que la zona entre Lloret i Tossa està protegida per figures com la Xarxa Natura 2000 o el PEIN del Massís de Cadiretes.

L’Ajuntament vol saber els efectes que tindrà l’actuació prevista en l’àmbit ambiental, però també la repercussió que pot tenir en la platja, que és el principal atractiu turístic, tant de Lloret com de Tossa.

El consistori recorda que l’any 2011 ja va manifestar el seu rebuig unànime a qualsevol intervenció d’estabilització a la platja de Lloret. L’Ajuntament també ha exposat les conseqüències negatives que han tingut zones veïnes com Blanes o el delta del Tordera, per proveir de sorra les platges del Maresme. Expliquen que aquestes actuacions s’han traduït en problemes constants en els últims anys, que han malmès la platja i el passeig de s’Abanell, a la localitat blanenca.

Per tot això, el consistori ha volgut expressar la seva oposició al dragatge i ha assegurat que es faran servir els mecanismes legals i judicials que calguin per fer-hi front. En aquest sentit, s’ha requerit al Servei de Costes que faciliti tots els estudis tècnics i ambientals que habiliten la solució proposada. Tot i així, el regidor ressalta que molts cops des de l’Estat s’actua pensant en interessos privats i no en el benefici públic.

ICV – EUiA, per la seva banda, ha emès un comunicat on fa palesa la seva preocupació al respecte. El regidor Miguel Gracia diu que és alarmant.

També ha fet sentir la seva veu el regidor no adscrit, Enric Martínez, que, a través de Twitter, ha qualificat l’extracció de sorra de “barbaritat” i opina que “s’ha d’impedir de totes les maneres possibles”.

L’Ajuntament de Tossa també ha reaccionat a l’anunci d’extracció de sorra del fons marí. A través d’un comunicat, ha lamentat haver tingut coneixement del projecte a través de la premsa. Per aquest motiu, ha demanat a la subdelegació a comarques gironines del govern de l’Estat tota la informació disponible sobre el projecte per tal d’avaluar el seu impacte en el municipi. A més, el consistori vol ser part a l’expedient que es tramita sobre l’actuació per part del Ministeri de Medi Ambient.

SEGUEIX-NOS

5,260SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
13,088FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

El ‘Cupó Diari’ de l’ONCE reparteix 35.000 euros a Lloret de Mar

Manuel Romero, venedor dels jocs responsables de l’Organització, és qui ha portat la sort a Lloret des del punt de venda ubicat al carrer Sant Pere, número 7.

L’hotel Rosamar Es Blau s’especialitza en reunions i esdeveniments

L’establiment, que va obrir les portes dos anys enrere, es prepara per reobrir el pròxim 2021, amb oferta pensada per al sector MICE.

Jutgen set acusats de segrestar durant 10 dies un veí de Lloret de Mar i reclamar un rescat d’1,5 MEUR

Cinc dels processats admeten que van colpejar i subministrar drogues a la víctima durant el captiveri. Els fets van passar al 2017.