Lloret de Mar és un dels municipis catalans amb un percentatge menor de vacunació completa. La vila es troba en una mica més del 60% de la població vacunada, per sota de la mitjana de Catalunya, que és del 75% de mitjana, i també lleugerament inferior a la mitjana de vacunats a la Regió Sanitària de Girona.
Des de l’Ajuntament, l’alcalde Jaume Dulsat assenyala que els motius per entendre aquest percentatge baix són diversos. A part de causes genèriques, en el cas de Lloret cal tenir en compte que una part dels residents estan vacunats però això que no queda reflectit a les estadístiques. És el cas de la població russa o de països similars, que sumen 3.500 persones.
“Tenim una gran població flotant, que costa de localitzar”
Jaume Dulsat
L’alcalde reconeix que hi ha “un cert estancament” en el ritme de vacunació a Lloret, tot i que recorda que s’han fet vacunacions massives al llarg de l’estiu on tothom que ha volgut s’ha pogut vacunar. I que des del CAP es va trucant la gent que encara no s’ha vacunat i que hi ha disponibilitat de dosis. En aquest sentit, fa una crida als veïns.

A Lloret, 42.700 persones han rebut com a mínim una dosi, segons dades del departament de Salut. En percentatges, un 65,3% han rebut la primera dosi, mentre que un 53,4% n’ha rebut dues. A més, prop del 3% ha rebutjat la vacunació, segons dades de la Universitat Politècnica de Catalunya.
Són unes xifres que es troben per sota de la mitjana de vacunació a Catalunya. En tot el territori català, més de 5.860.000 persones han rebut la primera dosis, mentre que gairebé 5 milions han estat ja vacunades amb la segona dosi. Pel que fa a la pauta completa, la tenen més de 5.600.000 persones, que suposa un 71,3% de la població.
La xifra de pauta completa inclou tres col·lectius: els vacunats amb dues dosis; els vacunats amb Janssen, que és monodosi; i les persones de 65 anys o menys amb un diagnòstic de Covid-19 previ a l’administració de la primera dosi, a qui ja no se’ls posa la segona.