15.6 C
Blanes
Meritxell Budó amb la vara de presidenta (ACN)

Meritxell Budó és escollida nova presidenta de l’Associació Catalana de Municipis

La 26a assemblea de l'ACM s'ha celebrat aquest divendres al Palau de Congressos Costa Brava, amb més de 150 alcaldes i alcaldesses.

Meritxell Budó amb la vara de presidenta (ACN)

Darreres Notícies

Meritxell Budó és la nova presidenta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). L’exconsellera ha pres possessió del càrrec a Lloret de Mar, aquest divendres al matí. Ha estat a la 26a assemblea de l’entitat, on se l’ha escollit amb el 95,48% dels vots a favor (dels 155 vots, 148 han estat a favor i 7, en blanc).  

Budó, que actualment és alcaldessa de La Garriga, agafa el relleu de Lluís Soler, alcalde de Deltebre, que ha estat al capdavant de l’entitat des del 2019. La nova presidenta ha començat el seu mandat, que és per als propers quatre anys, destacant que per ella serà prioritari estar al costat de les institucions que defensen la llengua i els drets civils i polítics del país.

“En els moments crucials per al nostre país, el món local sempre ha estat al costat de les institucions del país i ha estat sempre al costat en defensa dels drets i de les llibertats”

Meritxell Budó
circo de las estrellas

En aquest sentit, Budó s’ha referit a la consulta del 9 de novembre i el referèndum de l’1 d’octubre com a exemples on les institucions municipals “van participar” d’aquesta defensa de drets i llibertats.

alcaldes acm
26a assemblea de l’ACM (ACN)

En la seva intervenció, Budó ha destacat la feina que ha fet l’antic equip de govern de l’ACM els últims anys i, especialment, la gestió dels efectes de la covid.

Meritxell Budó és la 13a persona que presideix l’entitat municipalista en els 42 anys d’història i ja havia estat vinculada amb l’ACM com a vocal del Comitè Executiu del 2011 al 2019, quan van presidir el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. En la seva intervenció, ha fet èmfasi en la importància que té que una dona lideri l’ACM, tenint en compte que en tota la història només hi havia hagut una dona presidenta, que va ser Pilar Blasco, del 1999 al 2001. En aquest sentit, ha remarcat la voluntat d’incrementar el nombre d’alcaldesses als municipis catalans, ja que ara mateix només en són el 27% del total.

“Hem passat d’un 24 a un 27% d’alcaldesses, però encara som lluny del reflex de la societat i encara tenim molt de camí a recórrer en aquest sentit”

Meritxell Budó

La clausura de l’assemblea l’ha fet la presidenta del Parlament, Anna Erra, exalcaldessa de Vic durant vuit anys, que ha destacat la importància de l’ACM al món local i organitzatiu i ha assegurat que sempre els tindran al costat quan els necessitin.

“Des de la meva nova posició, la meva empatia, la meva solidaritat i la meva predisposició com a seu que és el Parlament de la sobirania del poble, per ajudar a la força dels municipis”

Anna Erra
anna erra i meritxell budo
Anna Erra i Meritxell Budó (ACN)

Anna Erra, igual que Meritxell Budó i David Rodríguez (secretari de Governs Locals i Relacions amb l’Aran), ha tingut paraules de suport per a Miquel Buch, que també ha assistit a l’acte.

“No hi ha paraules per la brutalitat injusta que ha tingut Miquel Buch com a sentència i, evidentment, ens té al seu costat”

Anna Erra

L’expresident de l’ACM i exconseller d’Interior ha estat condemnat, recentment, a quatre anys i mig de presó per posar escorta a Carles Puigdemont a Bèlgica.

L’assemblea de l’ACM s’ha fet al Palau de Congressos Costa Brava de Lloret de Mar i ha comptat amb més de 150 alcaldes i alcaldesses d’ens locals associats a l’entitat municipalista.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist