20.3 C
Lloret de Mar
La visita teatralitzada a Santa Clotilde

Més d’un miler de persones a les visites guiades del MOLL

L'Ajuntament i Lloret Turisme en fan una valoració atesa la situació de pandèmia. A més, prop de 800 persones han participat al Lloret Summer Nature.

La visita teatralitzada a Santa Clotilde

Darreres Notícies

Més de 1.000 persones han participat en les visites guiades que s’han fet aquest estiu, organitzades pel departament de Patrimoni Cultural i Lloret Turisme. Les valoracions són molt positives, tenint en compte que hem passat una temporada molt dolenta, marcada per la crisi del coronavirus.

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, remarca que a banda de les visites guiades també han tingut moltes visites a títol particular. Com a exemple, exposa que durant el mes d’agost més de 12.000 persones van passar pels equipaments del MOLL.

El regidor reconeix que les dades són molt inferiors al que és habitual, però tenint en compte la situació de pandèmia assegura que són bones xifres, amb 35.000 visitants a tot el MOLL en el que portem d’any, mentre que el 2019 es va arribar a 153.000 persones.

Arran de la pandèmia, de fet, les visites guiades es van anul·lar durant uns mesos i es van reprendre al juliol. La gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, creu que és molt positiu haver rebut més d’un miler de persones, que han gaudit d’una oferta de visites molt variada.

La gerent de Lloret Turisme explica que han volgut impulsar aquestes activitats malgrat la situació de pandèmia per defensar que l’activitat cultural es pot mantenir de manera totalment segura.  

El programa, que s’oferia en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès), incloïa les visites guiades següents: en castellà, francès i anglès la visita als Jardins de Santa Clotilde amb concert final d’havaneres, la ruta indiana amb visita interior a la Casa Museu de Can Font i la del Cementiri Modernista amb acompanyament musical. Pel que fa les visites en català, hi havia la ruta indiana amb la visita a l’interior de la Casa Museu de Can Font, la visita teatralitzada Somni als Jardins en una nit d’estiu als Jardins de Santa Clotilde, la visita SEC a Can Saragossa, la visita teatralitzada al Castell de Sant Joan i la visita Herència de les Amèriques al cementiri.

Mabrian, l’eina d’intel·ligència turística que utilitza Lloret Turisme, mostra que l’interès per la cultura es manté en un 10%, com l’any 2019, la qual cosa la situa com a quart producte per interès a Lloret de Mar.

D’altra banda, prop de 800 persones han participat al Lloret Summer Nature. El programa, que promovia les activitats a l’aire lliure, oferia activitats com sortides guiades de snorkel amb descoberta de biologia marina, gimcanes familiars i nedades a les Rutes de mar.

L’activitat que ha tingut més èxit ha estat l’snorkel, amb 239 inscripcions. El Lloret Summer Nature s’ha dut a terme durant els mesos de juliol, agost i setembre amb la col·laboració indispensable de Xatrac, associació mediambiental ubicada al Centre d’Interpretació del Medi Natural de la Casa del Mar.

A banda de les activitats, el programa Lloret Nature Summer també ha comptat amb una parada informativa a la platja de Fenals, davant la Casa del Mar, on setmanalment es donaven a conèixer les propostes de descoberta de la fauna i flora marina. Un total de 422 persones s’hi han acostat per conèixer algunes de les curiositats del mar mitjançant jocs de biologia marina.

Les activitats que s’han organitzat tenien un cost simbòlic de 2 euros. Aquest import es destinarà a finançar una jornada de conscienciació mediambiental, prevista pel mes de juny del 2021.

spot_img

El + Vist