18.8 C
Lloret de Mar
Beques per a la Universitat i Cicles Superiors

Obert el segon termini per demanar beques municipals per cursar estudis superiors

Beques per a la Universitat i Cicles Superiors

Darreres Notícies

Ja s’ha obert el segon període perquè alumnes que han acabat el Batxillerat i començaran la universitat o un cicle superior aquest curs puguin demanar una beca a l’Ajuntament. La idea és ajudar a les famílies amb menys recursos perquè els seus fills puguin cursar estudis superiors. En aquest sentit, els únics requisits que es demanen a l’hora de sol·licitar la beca són tenir uns ingressos inferiors als 20.000 euros anuals la unitat familiar i haver cursat els estudis en centres públics, així com anar a una universitat o una escola pública a fer els estudis superiors. Ho ha explicat el regidor d’Educació, Ignasi Riera, que ha detallat que aquesta segona convocatòria està oberta a tothom, tot i que s’adreça especialment als alumnes que tenien algun examen pendent al setembre.

A la primera convocatòria van rebre vint sol·licituds i es van concedir deu beques. Tot i així, va ser perquè no es complien els requisits, ja que el regidor assegura que hi ha diners suficients per atendre tota la demanda. Les ajudes que s’atorgaran són per al desplaçament de Lloret fins al centre on es cursaran els estudis. En aquest sentit, la quantitat serà diferent en funció de la distància que hi hagi, entre 300 i mil euros.

Per presentar la sol·licitud cal adreçar-se a l’OIAC (Oficina d’Informació i Atenció al Ciutadà), als baixos de l’Ajuntament, i presentar els documents d’empadronament, una fotocòpia del DNI, la matrícula del nou curs i les notes del batxillerat i, en cas d’anar a la universitat, de la selectivitat. També cal tenir en compte que les beques municipals són compatibles amb qualsevol altre tipus de beca. Hi ha temps fins al 17 d’octubre. La llista provisional de beques concedides sortirà el 31 i la definitiva, el 12 de novembre.

Les beques municipals és el primer curs que s’atorguen i és possible gràcies a l’acord de pressupostos entre l’equip de govern (CiU i ERC) amb el PSC i ICV – EUiA.

spot_img

El + Vist