20.3 C
Lloret de Mar
Xaveir Boliart

Ponència del compositor Xavier Boliart sobre l’evolució del llenguatge musical

La xerrada l'organitza l'associació Amics de la Música de Lloret.

Xaveir Boliart

Darreres Notícies

El compositor i catedràtic Xavier Boliart serà aquest dimarts a Lloret. Presentarà la conferència “L’entorn de la música”, en una nova jornada del Cicle Amics de la Música. Serà a les 8 del vespre, a la parròquia.

La xerrada constarà de dues parts. En la primera, el ponent dedicarà el seu temps a parlar del llenguatge musical i de la seva evolució, des de l’antiga Grècia fins a l’actualitat. Ho farà a través d’il·lustracions musicals. A la segona part, es tractaran els diferents tipus d’instruments que existeixen. Boliart detalla que explicarà “els diferents grups musicals que tenim. Instruments de corda de vent de fusta, vent-metall, de percussió… Alguns són determinats, o sigui que podem distingir quina nota és i altres són simplement sorolls”.

En la darrera part, es posarà sobre la taula la varietat d’instruments electròfons que han anat sorgint des del 1950 i que, segons Boliart, són desconeguts per la gran majoria.

La conferència és oberta a tothom i permetrà la participació dels assistents, que podran demanar tots els dubtes que sorgeixin. Va destinada a totes les persones que tinguin interès per la música. En aquest sentit, el músic afirma que “per l’experiència que tinc d’aquesta i d’altres conferències, ve gent de tot tipus. És clar, sempre que prèviament tinguin un interès musical”.

Xavier Boliart va néixer a Barcelona l’any 1948. És un dels creadors més inquiets del panorama actual de la creació musical a Catalunya. Compta amb una intensa tasca pedagògica, com a catedràtic del Conservatori Superior Municipal de la Música de Barcelona. Ha compost peces de cambra, simfòniques i cobles.

Tothom que vulgui escoltar les seves explicacions ho podrà fer aquest dimarts, a partir de les 8 del vespre, a la parròquia de Lloret.

spot_img

El + Vist