11.8 C
Lloret de Mar

Record per a les 66 dones mortes per violència masclista i els cinc infants morts per violència vicària

El Pla Local de Ciutadania ha organitzat una performance per denunciar aquestes violències i ha llegit una carta de suport mutu a totes les dones que pateixen violències.

Performance i lectura d'una carta de suport mutu a les dones que pateixen violències
Performance i lectura d'una carta de suport mutu a les dones que pateixen violències

Darreres Notícies

Katia Carolina, 35 anys. Mari Carmes, 46 anys. Cándida, 74 anys. Teresa, 91 anys. Dary Llum, 30 anys. Totes han estat assassinades en mans d’homes durant aquest any i a totes se les ha recordat aquest 25-N, en una performance organitzada des del Pla Local de Ciutadania (PLAC), amb la col·laboració d’altres agrupacions.

servicios profesionales jimenez

En total, s’han col·locat 66 parells de sabates, un per a cada dona assassinada. I també cinc parells infantils, en record a les víctimes de la violència vicària, que és aquella que exerceixen els pares per fer mal a les mares de les criatures.

Una de les sabates infantils per denunciar la violència vicària
Una de les sabates infantils per denunciar la violència vicària

Laura Bernà, tècnica de ciutadania, explica que la xifra oficial només contempla 37 víctimes mortals de violència masclista arreu de l’Estat espanyol aquest 2021, però la xifra real és de 66. I assenyala que també han volgut tenir un record per als infants, perquè la violència vicària és una de les més cruels que hi ha.

“Oficialment es considera violència de gènere aquella on hi ha una relació sentimental o n’hi ha hagut una, però hi ha molts altres casos on hi ha dones que són assassinades en mans d’homes”

Laura Bernà

A banda de la performance, diferents voluntàries han llegit una carta que han escrit conjuntament per donar suport a totes les dones que pateixen violències. S’ha llegit en cinc idiomes: català, castellà, anglès, àrab i indi.

Algunes de les noies que han col·laborat amb la lectura
Algunes de les noies que han col·laborat amb la lectura

Una de les noies que ha participat en la lectura ha estat Nuria López, de 16 anys i usuària de la Tarda Jove, que considera molt important donar visibilitat a aquesta problemàtica que avui en dia encara pateixen tantes dones.

“Crec que és molt important, perquè avui en dia encara cal més visualització d’aquesta problemàtica”

Nuria López

Taisya Nagornaya, de 14 anys i també usuària de la Tarda Jove, també ha col·laborat amb la iniciativa, que pretenia enviar un missatge a les víctimes de violència masclista perquè sàpiguen que no estan soles.

“Un missatge per a totes aquelles dones que estan patint, els donem un cop de mà per fer-los saber que no estan soles i que tot es pot superar”

Taisya Nagornaya

Conscienciar la població adulta és important, però ho és més inculcar el missatge entre els adolescents i joves, ja que la violència masclista està molt arrelada en el seu dia a dia. Un informe de Save The Children publicat fa poques setmanes mostrava dades esfereïdores, com que el 25% de les adolescents ha patit violència psicològica o de control en parella, mentre que un de cada cinc adolescents nega que existeixi la violència masclista.

L'acte de commemoració del 25N organitzat pel PLAC
L’acte de commemoració del 25N organitzat pel PLAC

Des de la Tarda Jove treballen al llarg de tot l’any per intentar canviar aquestes tendències, segons Guillem Carreté, tècnic del servei.

“És un tema que treballem de manera transversal durant tot l’any, no només per detectar el problema, sinó per reflexionar, des de la joventut, com poden intentar canviar”

Guillem Carreté

A l’acte contra la violència masclista, que s’ha fet aquest dijous a la tarda a la Plaça de la Vila, també hi han col·laborat el Pla de desenvolupament comunitari, l’Aurora, l’Espai Famílies i Càritas Lloret.

spot_img

El + Vist